Basescu: Noul acord va preveni populismele din perioada electorala

07-02-2011 00:58
Sursa: Mediafax

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca prin noul acord cu FMI, UE si BM vor fi prevenite populismele partidelor, seful statului afirmand ca orice partid care isi va propune sa pacaleasca electoratul se va pune intr-o situatie penibila.

"Romania are un risc politic daca privim la alegeri si la experientele 2007 - 2008, de aceea eu am insistat foarte mult pe un acord care sa acopere doi ani de zile ceea ce va pune orice partid care si-a propus sa pacaleasca electoratul cu populisme il pune intr-o situatie penibila, pentru ca acest acord acopera perioada aprilie 2011 - aprilie 2013, deci trece de alegeri si oricine minte poate fi contrazis cu Monitorul Oficial, pentru ca acordul va fi in Monitorul Oficial, iar cei care vor sa faca promisiuni ca in 2007 si in 2008 trebuie sa se gandeasca ca vor fi etichetati imediat ca fiind mincinosi sau isi vor asuma riscul sa anunte ca Romania iese din acordul cu Fondul, Uniunea si Banca Mondiala", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca are experienta populismelor partidelor din anul 2008. "Deci, cred ca si acest risc trebuia prevenit, eu fiind un presedinte care, din pacate am mai vazut cu ochii mei un exces de populism in 2008 si stiu care au fost efectele acelor populisme in 2009 si 2010.", a mai spus seful statului. Traian Basescu nu a precizat la care partide se refera.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu s-a aratat deranjat de declaratiile sefului statului. Iliescu a criticat faptul ca Traian Basescu a mentionat, in declaratia de presa legata de discutiile cu organismele internationale, faptul ca noul acord "incorseteaza" posibilitatile partidelor de a fi populiste in campaniile electorale viitoare. Iliescu s-a intrebat, retoric, ce legatura este intre populismul partidelor si acordul cu FMI. "Vrea el neaprat sa avertizeze partidele sa nu fie populiste?", s-a intrebat Iliescu. Pe de alta parte, el a criticat si referirile lui Traian Basescu la lupta impotriva coruptiei, care, potrivit actualului sef al statului, va continua "oricat ar tipa partidele". "Care lupta impotriva coruptiei?", a spus Iliescu, amintind despre arestarea preventiva a lui Constantin Nicolescu.

Basescu: Oricat tipa partidele, lupta anticoruptie continua

Basescu: Vom continua ajustarile de personal

Basescu: Nu vom mai lua ultima transa de un miliard de euro de la FMI

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO