Basescu este pregatit sa propuna un premier independent

Dată publicare: 24-03-2011 09:13
Dată actualizare: 17-07-2012 15:57


Emil Boc si Traian Basescu

Traian Basescu a facut aceasta declaratie in contextul unei discutii despre posibila pierdere a actualei majoritati din Parlamentul Romaniei. Presedintele a spus intr-o emisiune televizata, potrivit Mediafax, ca e gata sa propuna un premier independent.

"Daca se pierde majoritatea, care credeti ca va solutia? Premier independent", a spus Traian Basescu, adaugand ca ramane de vazut daca cei din clasa politica vor accepta solutia.

Seful statului a tinut sa sublinieze faptul ca nu considera ca premierul Emil Boc se afla la finalul carierei in fruntea Guvernului. Cu toate acestea, nu a putut sa nu observe ca actuala coalitie guvernamentala a pierdut majoritatea in Senat, astfel ca exista pericolul sa se intalmple acelasi lucru si in Camera Deputatilor. Traian Basescu a dat drept exemplu situatia cererii de reexaminare a legii privind scaderea TVA la alimentele de baza, pe care a trimis-o la Senat, dar care a fost respinsa de opozitie.

In acelasi interviu, citat de Mediafax, seful statului a spus ca ar putea lasa sa intre in vigoare legea privind diminuarea TVA la alimente daca cel care ii cere acest lucru ii garanteaza ca statul va mai putea sa plateasca salarii si pensii. El a explicat ca un TVA la alimente de 5 % ar presupune scaderi la veniturile de bugetului.

Senatul mentine TVA de 5% la alimente. Cererea lui Basescu a fost respinsa


 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO