Basescu:E nevoie de responsabilitate in cheltuielile bugetare si 0 populism

19-10-2010 00:00

Traian Basescu

Traian Basescu a declarat ca Acordul cu FMI si UE a ajutat Romania sa restabileasca echilibrele macroeconomice, care, cu ajutorul unui nou acord de precautie, trebuie consolidate.

"Decizia noastra este sa continuam sa ramanem in acord cu FMI si cu UE. Actualul acord il vom finaliza in aprilie 2011 si vom continua sa ramanem in acord cu FMI intr-un acord de precautie. Nu, categoric acordul cu FMI nu a adancit criza, dimpotriva", a declarat Traian Basescu, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de omologul sau ungar, Pal Schmitt.

El a fost intrebat daca acordul cu FMI va duce la relansarea economiei romanesti sau va adanci criza economica. " Romania a iesit in afara riscului unui derapaj. Ceea ce ne ramane de facut in continuare este sa consolidam echilibrele macroeconomice deja regasite, dar inca neconsolidate. Asta inseamna in continuare responsabilitate in cheltuielile bugetare si zero populism", a conchis seful statului roman.

O misiune a FMI vine miercuri la Bucuresti pentru evaluarea acordului in derulare si inceperea discutiilor preliminare cu autoritatile romane pentru incheierea unei noi intelegeri.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO