Basescu despre "cosul pensionarilor": A venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii

Dată publicare: 02-08-2011 17:12
Dată actualizare: 05-08-2012 12:05


Traian Basescu

STIRILEPROTV DE LA ORA 19:00, LIVE SI PE M.STIRILEPROTV.RO. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la RRA, ca nu a incurajat initiativa privind cosul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populista".

"Este o varianta pe care n-am incurajat-o. Am etichetat-o de la bun inceput ca fiind populista, pentru ca ea nu poate tine. Deci este, cum sa spun, gasesti niste furnizori care iti dau direct... Am mai vazut experienta asta si s-au inchis magazinele a doua zi dupa alegeri. Cred ca a venit timpul ca politicienii sa nu mai pacaleasca oamenii", a spus presedintele.

De altfel, intrebat daca a simtit presiuni populiste din partea politicienilor, seful statului a raspuns afirmativ.

Basescu: "In acest moment nu suntem in masura sa spunem cu cat ar putea creste salariile in 2012"

"Eu, ca sef al statului, pot sa inteleg ca, daca ne intoarcem la situatia din 2009-2010, va fi mult mai rau decat a fost cu trecerea prin aceasta criza. Deci, cu orice pret, Romania nu trebuie sa se intoarca la dezechilibrele macroeconomice pe care le-a avut in perioada 2009-2010", a spus presedintele.

"Eu le doresc sa reuseasca fara sa ceara bani de la bugetul de stat. Si daca reusesc, e foarte bine. Experienta mea spune ca intr-o economie de piata nu rezista asa ceva. Nu se poate face decat pe timp scurt, artificial, pe prietenii. Si ce te faci, ca sunt 6 milioane de pensionari? Cui dai si cui nu?", a adaugat Traian Basescu.

Guvernul a avizat, miercuri, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "cosului de solidaritate".

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "pretul cel mai scazut posibil", a unui pachet continand alimente de baza, precum faina, zahar, ulei, malai si orez.

Basescu, apel catre romani: Sunteti suparati, dar intelegeti ca nimeni n-a vrut sa va taie salariile

Programul de distribuire catre pensionari a unor produse alimentare de baza la preturi reduse, aprobat miercuri de Executiv, a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor "Economat" si criticat la acea data de actualul presedinte Traian Basescu, atunci lider PD si primar al Capitalei.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO