Avem inca o institutie. Guvernul a aprobat infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport

30-08-2011 20:44

scaune guvern

Guvernul a aprobat astazi, printr-o ordonanta, infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti. Anuntul a fost facut de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, la finalul sedintei de Guvern.

"Infiintarea acestei Autoritati raspunde nevoii de coordonare a transportului public de la nivelul zonei metropolitane Bucuresti. Acest organism a fost gandit in urma unui studiu facut de Ministerul Transporturilor impreuna cu Banca Mondiala, inca din 2006. Intre timp discutiile au mai continuat cu expertii FMI, cei de la Comisia Europeana si Banca Mondiala, astfel incat infiintarea acestei Autoritati a aparut si in scrisoarea de intentie cu FMI”, a afirmat secretarul de stat, intr-un comunicat de presa al Guvernului.

Astfel, conform sursei citate, Autoritatea va avea ca principala activitate "planificarea, coordonarea si organizarea transportului public de persoane cu metroul, autobuze, troleibuze, tramvaie si a transportului regional pe calea ferata".

De asemenea, structura noua infiintata va elabora strategia de dezvoltare a transportului public de calatori si Planul de transport public pentru zona metropolitana pe termen mediu si lung.

Alexandru Nazare a precizat ca institutia va fi condusa de un director general, numit prin ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, si de un consiliu de conducere format din sapte membri.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO