Antonescu: N-am avut nicio discutie cu Rus, direct, la telefon, dar existau motive sa demisioneze

06-08-2012 10:37

Crin Antonescu

Crin Antonescu, a declarat, luni, ca nu a avut nicio discutie cu Ioan Rus, nici directa, nici la telefon, dar au existat motive pentru ca acesta sa demisioneze, legate de gestiunea pe care Ministerul de Interne o avea de facut la referendum.

"Nu am discutat, nici direct, nici la telefon, nici in vreun alt fel, n-am facut nicio declaratie publica la adresa domniei sale, astfel incat n-am o explicatie pentru o asemenea afirrmatie", a spus Antonescu, potrivit Mediafax, care citeaza Antena 3.

El a precizat ca exista motive pentru care Rus sa demisioneze.

"Una peste alta, cred ca existau motive ca Rus sa demisioneze, care tin de gestiunea pe care ministerul condus de domnia sa o avea de facut pentru referendum. N-am avut cea mai mica discutie privata, nici oficiala, cu domnia sa", a spus Antonescu.

El a afirmat ca MAI poate avea o conducere noua chiar incepand de luni.

"Eu sunt perfect de acord cu faptul ca domnul Rus avea toate motivele sa-si dea demisia. Am contestat derapajul privitor la numele meu, deoarece nu m-am aflat printre cei care au comentat public la adresa domnului Rus. Aici e vorba de capacitatea prim-ministrului si a coalitiei de guvernare de a opera aceste inlocuiri. Din punctul meu de vedere, ministerul poate avea noi titulari chiar de azi si lucrurile sa reintre in normal", a spus Antonescu.

Ioan Rus a anuntat, luni, ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor, pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

Ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, a confirmat, luni, pentru Mediafax, ca si-a inaintat demisia din functie, el precizand ca a facut acest lucru "din motive personale" si ca va comenta mai mult "altadata".

Citeste si:

Ministrii Ioan Rus si Paul Victor Dobre AU DEMISIONAT. Rus: "Eu sunt un politician onest si corect"

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO