Animație grafică: Cum arată Bucureștiul promis de Nicușor Dan și de noii primari de sectoare

Ultima actualizare: 29-09-2020 19:41

În următorii ani, Bucureștiul ar trebui să aibă zeci de grădinițe, școli modernizate, biblioteci, pasaje subterane, parcări uriașe și chiar o linie de metrou ușor.

Toate au fost promise de viitorul primar general și de primarii de la sectoare, când încercau să îi convingă pe alegători să îi voteze. Odată ce au fost aleși, edilii spun că au de gând să pună în practică aceste proiecte, în mandatul câștigat.

În campania electorală, Nicu;or Dan a promis că va reduce traficul din capitală. Vrea să ofere un transport public modern, ca să-i convingă pe bucureşteni să-şi lase maşinile acasă. Vrea să construiască şi un metrou uşor, de suprafaţă, pe liniile de tren nefolosite care înconjoară Bucureştiul.

Nicusor Dan, primarul ales al capitalei: "Am vorbit despre metroul de suprafaţă care se poate face în 4 ani. Reabilitarea completă a reţelei de tramvai înseamnă viteză mai mare în patru ani, poţi face în patru ani, ai şi bani europeni. Sistem de mari parcări la intrarea în oraş, exista şi bani europeni, putem să o facem în patru ani. Semaforizarea inteligentă, se poate face în 2 ani şi jumătate."

Soluţia este una bună, dar greu de realizat în scurt timp, crede analistul Cristian Pârvulescu.

Nicusor Dan este susţinut şi de unii primari de sectoare. Radu Mihaiu, noul edil de la 2, vrea să refacă zona Gării Obor, să ducă liniile în subteran, la suprafaţă să facă parc, iar metroul uşor să lege gara Obor de o nouă gară pe care o va construi în Pipera. O alternativă la linia de metrou care dimineaţă îi preia cu greu pe corporaţii care muncesc în zonă.

Radu Mihaiu, primarul ales al sectorului 2: "Pe la sfârşitul mandatului voi începe, va termina în al doilea mandat".

Până atunci, promite că de anul viitor sectorul 2 va fi mai curat. Mai puţine gunoaie vor fi şi în sectorul 6, promite Ciprian Ciucu, fost consilier general, proaspăt ales în funcţia de primar. Ciucu mai are de rezolvat o problemă: nu mai sunt locuri în grădiniţele şi şcolile din sector.

Ciprian Ciucu, primarul ales al sectorului 6: "Vreau 12 creşe până la sfârşitul mandatului și mansardarea şcolilor."

Un proiect ambiţios are şi primarul de la 3, reconfirmat de cetăţeni în funcţie.

Se va circula printr-un pasaj subteran uriaş, susţine Negoiță, iar proiectul este pregătit, aşteaptă doar votul Consiliului Local.

Primarul reconfirmat de cetăţeni în sectorul 4, Daniel Băluţă anunţă construirea unei stații de metrou lângă linia de centură.

Daniel Băluţă, primăria sectorului 4: "Vom reabilita toate blocurile din 4, se vor construi de la zero patru grădiniţe, 2 şcoli şi o bibliotecă."

Clotilde Armand, care are şanse să ajungă primar la sectorul 1 promite închiderea gropilor ilegale, amenzi pentru cei care parchează pe trotuare şi parcări de tip "park and ride".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!