Acuzații grave. Ponta afirmă că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Fostul președinte al PSD Victor Ponta și-a continuat disputa cu Liviu Dragnea lansând o nouă serie de acuzații la adresa actualului șef al Partidului Social Democrat.

Ponta a declarat pentru Știrile Pro TV că cearta dintre el și Liviu Dragnea este mai veche și că a pornit de la faptul că a refuzat să-l numească în funcția de ministru de Interne, în 2012.

Reacția sa vine la puțin timp după ce Dragnea a firmat că fostul premier Victor Ponta i-ar fi "dat de înţeles” că a stabilit împreună cu fostul director al SRI George Maior componenţa guvernului USL în anul 2012 şi că Maior i-ar fi spus că Guvernul trebuie format din oameni "verificaţi”.

Victor Ponta: ”Domnul Dragnea minte cu nerușinare. Și am dovedit asta, ați avut și declarațiile celorlalți participanți la discuție, și anume Daniel Constantin, Crin Antonescu, mă rog .. poate vă va spune și domnul Helvig, asupra faptului că toată lista Guvernului a fost făcută de către liderii USL. Întâi și întâi conform acordului de alianță, s-au împărțit portofoliile. Ce portofolii urmează să aibă PNL, PSD, PC, după care fiecare partid și-a făcut nominalizările.

Singura problemă a fost că eu nu am vrut să-l pun pe locul de ministru de Interne al PSD, n-am vrut să-l pun pe domnul Dragnea, și de-acolo a fost toată supărarea.

În rest, cred că lucrurile sunt simple. Aveți în față lista Guvernului, de acolo din 2012. Dacă domnul Dragnea poate să dea de acolo un singur nume de un singur ministru care a fost numit de Maior și de SRI să-l spună.

Mai am o singură observație. Vedeți că și Dragnea a devenit ministru, deci să înțeleg că și pe el l-a numit Maior SRI? Este o minciună. Iar dacă domnul Dragnea știa ceva din 2012, astăzi suntem în 2018, atâția ani a stat lângă mine, a făcut parte din Guvern, m-a lăudat, m-a susținut .. Vă dați seama, minciuna este cu atât mai gogonată”.

Liviu Dragnea susține că va face noi dezvăluiri despre influența pe care serviciile secrete le-ar fi avut în PSD.

L-a acuzat pe Victor Ponta că și-a stabilit în 2012 lista miniștrilor, după ce s-a consultat cu George Maior. Dragnea susține că și Crin Antonescu a fost surprins că lista miniștrilor e făcută înainte să fie discutată de liderii USL.

Fostul partener de alianță al social-democraților, Daniel Constantin, a fost de față la discuții și susține că postul de ministru de Interne revenea potrivit negocierilor social-democraților și că Dragnea și Ponta ar fi discutat 7 ore despre numele viitorului șef de la Interne.

Fostul premier neagă acuzațiile. Într-o postare pe Facebook a explicat că, în ziua în care Dragnea susține că ar fi vorbit cu Antonescu, toți liderii USL, respectiv Ponta, Antonescu și Constantin, erau împreună la un miting la Brașov și că, ulterior, s-au dus la casa socrului sau, Ilie Sârbu, de la Cornu, unde a venit și Liviu Dragnea.

Întrebat de ce a refuzat să-l pună la conducerea ministerului de Interne, fostul premier a declarat că Dragnea ”înțelegea să folosească ministerul de Interne pentru interesele sale private”.

Victor Ponta: ”Și în decembrie, după alegeri i-am spus că nu sunt de acord să meargă la ministerul de Interne și a mers ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dar după cum vedeți, în 2017, această obsesie a domnului Dragnea pentru ministerul de Interne l-a dat jos pe Tudose, că a fost disputa cu ministrul de Interne.

Eu n-am vrut niciodată să-l pun ministru de Interne, pentru că știu, în momentul în care domnul Dragnea a fost vreo 2 săptămâni în Guvernul Boc ministru de Interne, că înțelegea să folosească ministerul de Interne pentru interesele sale private și asta nu era posibil în guvernul meu”.

Concret, Ponta a spus că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private legate de compania Tel Drum și Teleorman.

Victor Ponta: Doar că atunci când PSD a primit portofoliul ministerului de Interne i-am spus lui, Liviu, nu te voi numi pe tine, voi numi pe altcineva. Pentru că ... sigur, i-am spus, vreau să rămâi la partid, dar în realitate nu aveam încredere să-i dau pe mână Ministerul de Interne.

Repet, experiența pe care am văzut-o atunci când a fost ministru de Interne în guvernul Boc m-a făcut să nu am încredere în el și și-acum sunt convins că am făcut bine.

Folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private, și legate de Tel Drum și de Teleorman și de alte lucruri de acest gen”.

Cel puțin în ceea ce-i privește pe miniștrii liberali, și fostul șef PNL, Crin Antonescu, a declarat că numirea acestora nu a avut nicio legătură cu SRI. Fostul adjunct al Serviciului de informații, Florian Coldea, audiat în comisia SRI, a declarat că totul este o "vânătoare de vrăjitoare".

Pe 13 noiembrie 2017, DNA a anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO