Acuzații grave. Ponta afirmă că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private

×
Codul embed a fost copiat

Fostul președinte al PSD Victor Ponta și-a continuat disputa cu Liviu Dragnea lansând o nouă serie de acuzații la adresa actualului șef al Partidului Social Democrat.

Ponta a declarat pentru Știrile Pro TV că cearta dintre el și Liviu Dragnea este mai veche și că a pornit de la faptul că a refuzat să-l numească în funcția de ministru de Interne, în 2012.

Reacția sa vine la puțin timp după ce Dragnea a firmat că fostul premier Victor Ponta i-ar fi "dat de înţeles” că a stabilit împreună cu fostul director al SRI George Maior componenţa guvernului USL în anul 2012 şi că Maior i-ar fi spus că Guvernul trebuie format din oameni "verificaţi”.

Victor Ponta: ”Domnul Dragnea minte cu nerușinare. Și am dovedit asta, ați avut și declarațiile celorlalți participanți la discuție, și anume Daniel Constantin, Crin Antonescu, mă rog .. poate vă va spune și domnul Helvig, asupra faptului că toată lista Guvernului a fost făcută de către liderii USL. Întâi și întâi conform acordului de alianță, s-au împărțit portofoliile. Ce portofolii urmează să aibă PNL, PSD, PC, după care fiecare partid și-a făcut nominalizările.

Singura problemă a fost că eu nu am vrut să-l pun pe locul de ministru de Interne al PSD, n-am vrut să-l pun pe domnul Dragnea, și de-acolo a fost toată supărarea.

Citește și
Serban Nicolae
Şerban Nicolae: Este din ce în ce mai clar că SRI s-a implicat în politică, la vârf
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

În rest, cred că lucrurile sunt simple. Aveți în față lista Guvernului, de acolo din 2012. Dacă domnul Dragnea poate să dea de acolo un singur nume de un singur ministru care a fost numit de Maior și de SRI să-l spună.

Mai am o singură observație. Vedeți că și Dragnea a devenit ministru, deci să înțeleg că și pe el l-a numit Maior SRI? Este o minciună. Iar dacă domnul Dragnea știa ceva din 2012, astăzi suntem în 2018, atâția ani a stat lângă mine, a făcut parte din Guvern, m-a lăudat, m-a susținut .. Vă dați seama, minciuna este cu atât mai gogonată”.

Liviu Dragnea susține că va face noi dezvăluiri despre influența pe care serviciile secrete le-ar fi avut în PSD.

L-a acuzat pe Victor Ponta că și-a stabilit în 2012 lista miniștrilor, după ce s-a consultat cu George Maior. Dragnea susține că și Crin Antonescu a fost surprins că lista miniștrilor e făcută înainte să fie discutată de liderii USL.

Fostul partener de alianță al social-democraților, Daniel Constantin, a fost de față la discuții și susține că postul de ministru de Interne revenea potrivit negocierilor social-democraților și că Dragnea și Ponta ar fi discutat 7 ore despre numele viitorului șef de la Interne.

Fostul premier neagă acuzațiile. Într-o postare pe Facebook a explicat că, în ziua în care Dragnea susține că ar fi vorbit cu Antonescu, toți liderii USL, respectiv Ponta, Antonescu și Constantin, erau împreună la un miting la Brașov și că, ulterior, s-au dus la casa socrului sau, Ilie Sârbu, de la Cornu, unde a venit și Liviu Dragnea.

Întrebat de ce a refuzat să-l pună la conducerea ministerului de Interne, fostul premier a declarat că Dragnea ”înțelegea să folosească ministerul de Interne pentru interesele sale private”.

Victor Ponta: ”Și în decembrie, după alegeri i-am spus că nu sunt de acord să meargă la ministerul de Interne și a mers ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale. Dar după cum vedeți, în 2017, această obsesie a domnului Dragnea pentru ministerul de Interne l-a dat jos pe Tudose, că a fost disputa cu ministrul de Interne.

Eu n-am vrut niciodată să-l pun ministru de Interne, pentru că știu, în momentul în care domnul Dragnea a fost vreo 2 săptămâni în Guvernul Boc ministru de Interne, că înțelegea să folosească ministerul de Interne pentru interesele sale private și asta nu era posibil în guvernul meu”.

Concret, Ponta a spus că Dragnea folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private legate de compania Tel Drum și Teleorman.

Victor Ponta: Doar că atunci când PSD a primit portofoliul ministerului de Interne i-am spus lui, Liviu, nu te voi numi pe tine, voi numi pe altcineva. Pentru că ... sigur, i-am spus, vreau să rămâi la partid, dar în realitate nu aveam încredere să-i dau pe mână Ministerul de Interne.

Repet, experiența pe care am văzut-o atunci când a fost ministru de Interne în guvernul Boc m-a făcut să nu am încredere în el și și-acum sunt convins că am făcut bine.

Folosea Ministerul de Interne pentru interesele sale private, și legate de Tel Drum și de Teleorman și de alte lucruri de acest gen”.

Cel puțin în ceea ce-i privește pe miniștrii liberali, și fostul șef PNL, Crin Antonescu, a declarat că numirea acestora nu a avut nicio legătură cu SRI. Fostul adjunct al Serviciului de informații, Florian Coldea, audiat în comisia SRI, a declarat că totul este o "vânătoare de vrăjitoare".

Pe 13 noiembrie 2017, DNA a anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Gabriel Oprea îi răspunde lui Dragnea: ”M-a rugat să îl susţin la preşedinţia PSD”
Gabriel Oprea îi răspunde lui Dragnea: ”M-a rugat să îl susţin la preşedinţia PSD”

Gabriel Oprea susţine că, în 2015, Liviu Dragnea l-a rugat să îl susţină la preşedinţia PSD şi că, într-adevăr, împreună cu el, cu Marian Oprişan, Ion Mocioalcă şi Vasile Dîncu au stabilit, la un restaurant, să facă toţi lobby pentru Dragnea.

Şerban Nicolae: Este din ce în ce mai clar că SRI s-a implicat în politică, la vârf
Şerban Nicolae: Este din ce în ce mai clar că SRI s-a implicat în politică, la vârf

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis "devine complice" în momentul în care nu dispune desecretizarea unor protocoale care ar dovedi o eventuală implicare a SRI în viaţa politică.

Ponta: Să spună Dragnea Mincinosul care dintre miniştri au fost puşi în 2012 de SRI şi Maior
Ponta: Să spună Dragnea Mincinosul care dintre miniştri au fost puşi în 2012 de SRI şi Maior

Fostul premier Victor Ponta îi cere liderului PSD Liviu Dragnea să spună cu nume şi prenume ce miniştri au fost puşi în anul 2012 de SRI şi George Maior. Ponta aminteşte că în guvernarea sa inclusiv ”Dragnea Mincinosul” a ajuns vicepremier.

Fostul lider al USL Crin Antonescu: ”Liviu Dragnea spune adevărul”
Fostul lider al USL Crin Antonescu: ”Liviu Dragnea spune adevărul”

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a confirmat declaraţiile lui Liviu Dragnea, conform cărora fostul premier Victor Ponta ar fi negociat propunerea procurorilor şefi cu şeful statului de la acea vreme Traian Băsescu.

Dragnea îl acuză pe Ponta că și-a făcut Guvernul, în 2012, cu șeful SRI. Reacția fostului premier
Dragnea îl acuză pe Ponta că și-a făcut Guvernul, în 2012, cu șeful SRI. Reacția fostului premier

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că fostul liderul al partidului, Victor Ponta, ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.  

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.