20.000 de lei, castigul unui lider de sindicat conform declaratiei de avere

×
Codul embed a fost copiat

Salariatul de rand, care plateste constiincios cotizatia la sindicat, poate afla acum in premiera cat castiga liderii care il mana in lupta.

Presedintii de confederatii incaseaza lefuri frumusele din mai multe locuri ajungand la un venit de 20.000 de lei pe lunar. Adevarul a iesit la iveala dupa ce sindicalistii au fost obligati sa isi publice declaratiile de avere.

Presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, are doua apartamente in Pitesti si Bucuresti, dar si datorii la banca pentru un credit de 85.000 de lei, pe care il poate plati, insa, usor pentru ca doar anul trecut a castigat peste 238.000 de lei, adica aproape 20.000 de lei pe luna. Din suma totala a incasat de la sindicat doar 157.000 de lei, adica 13.000 pe luna, iar restul de la alte patru institutii la care este presedinte sau membru in consiliile de administratie.

Iacob Baciu, liderul Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, are in schimb 10 terenuri, dintre care 7 in Mures si unul in Ilfov, si doua apartamente la Targu Mures si Bucuresti. El a incasat anul trecut aproape 130.000 de lei, din care 58.700 de lei de la sindicat, adica 4900 de lei pe luna, si inca 5900 de lei de la alte trei institutii.

Liderul sindicatelor din Finante, Vasile Marica, are o casa la Otopeni, un apartament in Bucuresti si doua masini, dintre care una cumparata anul acesta. Are si datorii pe masura, 150.000 de euro imprumutati de la banca in 2008.

Citește și
dolari
Fiscul le-a pus gand rau romanilor cu averi mari, care bat la ochi
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Pare sa fie unul dintre cei mai prost platiti lideri sindicali cu doar 89.000 de lei in 2009, adica 7.400 de lei pe luna, si nu este in consilii de administratie.

Depunerea declaratiilor este o obligatie si pentru parlamentari, insa multi dintre deputati nu au facut-o. Noile declaratii arata ca alesii au simtit criza si multi au devenit mai strangatori.

Gheorghe Albu si-a cumparat o masina noua in vreme de criza, dar a si depus anul acesta la banca peste 300.000 de euro si 600.000 de lei in cinci conturi.

Si ministrul sanatii, Cseke Attila, a fost econom si a depus la banca peste 200.000 de lei in patru conturi. In schimb, Nicolae Banicioiu e vizionar si spune in declaratie ca a deschis un cont de 50.000 de euro in anul…2700.  Mai modest, Victor Ponta si-a luat in 2010 un Fiat 500 pentru care a dat la schimb o Skoda si 5000 de euro.
 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Averi de milioane de dolari si mostenitori incredibili
Averi de milioane de dolari si mostenitori incredibili

Fie au trait cu banii la saltea, fie au dus o viata de lux, bogatasii din topul urmator au cel putin doua lucruri in comun: banii si testamentele ciudate. Toti au avut mostenitori...cel putin ciudati.

Fiscul le-a pus gand rau romanilor cu averi mari, care bat la ochi
Fiscul le-a pus gand rau romanilor cu averi mari, care bat la ochi

Adica acelora care par sa aiba cheltuieli mult peste veniturile declarate. De anul viitor, toti acestia vor intra intr-un "club select" , pentru care a fost creata o divizie speciala, de inspectori.

Averile deputatilor romani: secrete sau nu?
Averile deputatilor romani: secrete sau nu?

Liderii grupurilor parlamentare trebuie sa-i anunte pe deputati ca sunt obligati sa-si depuna declaratiile de avere si interese pana pe 15 iunie. O singura problema nu s-a lamurit: daca aceste declaratii vor fi publice sau secrete.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.