Traian Basescu la Viena: Romania nu trebuie salvata


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 05:42
Data publicarii: Luni 23 Martie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

In acordul cu FMI sunt conditii care nu pun in discutie capacitatea de plata a Romaniei. Afirmatia ii apartine sefului statului, care efectueaza o vizita oficiala in Austria.

Traian Basescu a discutat luni cu oficialii de la Viena despre criza economica si bancile austriece care au filiale la noi in tara. El este insotit, printre altii, de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ministrul economiei, Adriean Videanu, si cel al turismului, Elena Udrea.

In urma discutiilor cu omologul sau austriac, presedintele Traian Basescu a subliniat inca o data ca sistemul bancar romanesc poate face fata crizei economice. El a declarat ca in acest moment, bancile austriece din Romania sunt solide. Trebuie insa luate masuri preventive, in conditiile in care criza economica se va accentua.

Bancile din Austria detin 30% din sistemul bancar romanesc.

"Romania nu trebuie salvata. Luam masuri pentru ca apreciem o inrautatire a situatiei", a spus presedintele, referindu-se la imprumutul extern pe care tara noastra il va contracta.

Cat despre raportul FMI, acesta nu contine date care sa alerteze autoritatile, considera Traian Basescu.

In plus, cei doi sefi de stat au mai discutat si despre securitatea energetica si Proiectul Nabucco. Seful statului si-a amintit si de operatia pe care a suferit-o intr-un spital din Viena in urma cu aproximativ trei ani. El i-a multumit omologului sau austriac pentru atentia pe care i-a acordat-o in acele momente.

Dupa o intalnire cu cancelarul si primarul orasului, seful statului a mers la Camera Economica a Austriei, unde s-a intalnit cu oamenii de afaceri austrieci.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO