„Vestele galbene”, înlocuite de „fularele roșii”, pe străzile din Paris. VIDEO


Ultimul update: Luni 28 Ianuarie 2019 20:13
Data publicarii: Duminica 27 Ianuarie 2019 17:57
Categorie: Stiri externe

Câteva mii de „fulare roșii” au ieșit, duminică, pe străzile din Paris, pentru „a apăra democrația și instituțiile” în fața violențelor de la manifestațiile „vestelor galbene.”

Participarea pare sub numărul celor în jur de 10.000 de persoane care îşi anunţaseră pe Facebook intenţia de a fi prezenţi la acest „Marş republican al libertăţilor”, informează AFP, citat de Agerpres.

Manifestanţii, care arborau steaguri ale Franţei şi câteva drapele ale Uniunii Europene, au scandat „Da, democraţiei, nu revoluţiei”. Unii purtau tricouri pe care scria „Îmi iubesc republica” sau „Stop violenţelor”.

Potrivit lui Laurent Soulié, iniţiatorul marşului, „fularele roşii” au răspuns apelului „majorităţii tăcute care rămâne ascunsă în case de zece săptămâni.”

Conform cuvântului de ordine al evenimentului, defilarea „fularelor roşii” nu este nici o manifestaţie împotriva „vestelor galbene”, nici un sprijin în favoarea preşedintelui Emmanuel Macron, obiectivul său fiind apărarea Republicii.

O parte dintre „fularele roşii' care intenţionau să participe la manifestaţie afirmă că împărtăşesc anumite revendicări ale „vestelor galbene”, dar resping violenţa „împotriva instituţiilor”.

Partidul „La République en Marche”, al preşedintelui Macron, a încercat să rămână discret faţă de această iniţiativă, dar în jur de 20 de deputaţi şi şase senatori ai formaţiunii au venit la manifestaţie, cu titlu individual.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO