Zi decisivă pentru Chișinău, unde are loc al doilea tur petru alegerile locale

Dată publicare: 03-11-2019 10:01
Dată actualizare: 03-11-2019 14:33


Este zi de alegeri în Republica Moldova. Socialistul pro-rus, Ion Ceban, şi pro-europeanul Andrei Năstase, îşi vor disputa primăria din Chişinău, în cel de-al doiela tur de scrutin, al alegerilor locale.

Peste 17% dintre alegătorii din municipiul Chişinău s-au prezentat la urne, până la ora 13.00, cu prilejul celui de-al doilea tur al alegerilor locale pentru funcţia de primar care se desfăşoară duminică în Republica Moldova, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Procentul de prezenţă la vot este cu aproximativ trei procente mai mare faţă de primul tur al alegerilor pentru Primăria Chişinău, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, potrivit Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Ceban şi-a adjudecat 41% din voturi, în timp ce Andrei Năstase, în prezent ministru de interne în guvernul Maiei Sandu, a avut numai 31 de procente.

Astăzi, pentru prima dată după 8 ani, Comisia Electorală Centrală a permis și organizarea unui exit-poll, după ce ultimul, realizat în 2011, a fost un eşec pentru că a difuzat date total greşite.

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO