Putin a primit de ziua lui un test cu racheta care ar putea decide Al Treilea Război Mondial

Ultima actualizare: 08-10-2020 08:02
racheta

Vladimir Putin împlineşte miercuri 68 de ani, iar de ziua lui a primit în dar un test cu o rachetă de croazieră hipersonică.

"Reuşit", după cum susţine şeful de stat major, care i-a raportat preşedintelui cu mândrie patriotică. Racheta denumită "Zirkon" ar fi atins o viteză de opt ori mai mare ca cea a sunetului, fiind capabilă să zboare pe o traiectorie mult mai joasă şi mai plană, decât rachetele balistice clasice.

Marți, la 07:15, fregata 'Admiral Gorceakov', aflată în apele Mării Albe, a lansat în cadrul testelor de zbor, pentru prima oară, o rachetă hipersonică de croazieră 'Zirkon' împotriva unei ţinte navale din Marea Barents.

Șeful statului major rus a indicat că racheta de croazieră şi-a atins ţinta, situată la o distanţă de 450 de kilometri și a precizat că 'Zirkon' a ajuns la 28 de km altitudine în patru minute şi jumătate.

„A dezvoltat o viteză hipersonică mai mare de Mach 8”, a subliniat cu mândrie generalul Valeri Gherasimov, adăugând că de îndată ce testele cu 'Zirkon' vor fi finalizate, se prevede echiparea navelor de suprafaţă şi a submarinelor marinei ruse cu acest tip nou de rachetă.

Vladimir Putin: „Echiparea forţelor armate terestre, navale şi aeriene cu cele mai noi sisteme de arme, fără echivalent în lume, garantează capacitatea de apărare a Rusiei pentru o lungă perioadă de timp.”

În iunie anul trecut, Putin declara că Rusia va putea în curând contracara armele hipersonice dezvoltate de alte ţări, cu Statele Unite în frunte.

Moscova şi-a desfăşurat anul trecut primele rachete hipersonice cu capacitate nucleară.

Pe de altă parte, potrivit unui raport al Serviciului de Cercetare al Congresului Statelor Unite, America dezvoltă arme hipersonice de la începutul anilor 2000.

În august anul trecut, US Air Force şi Lockheed Martin au efectuat cu succes un test al viitoarei lor rachete hipersonice de tip AGM-183A la baza forţelor aeriene Edwards din California.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!