VIDEO. Ultima aparitie in arena a taurului SORICEL. A ucis 2 toreadori si a bagat alti 5 in spital

Ultima actualizare: 06-10-2012 06:49

Taurul de 550 de kilograme, botezat Soricel, a oferit ultima reprezentatie sub privirile a mii de oameni. Asta in timp ce militantii pentru drepturile animalelor purtau tratative pentru ca aceste lupte sa fie complet interzise.

In uralele a 3.000 de oameni, taurul Soricel si-a facut intrarea in arena din Sueca, un orasel de langa Valencia. Devenit faimos, dupa ce doi barbati si-au gasit sfarsitul in coarnele lui si alti 5 au ajuns la spital, Soricel nu aduce deloc cu o rozatoare neajutorata.

E cunoscut drept cel mai periculos taur din Spania si, la cele 550 de kilograme ale sale, nici nu-i de mirare de ce.

Stapanul sau l-a botezat "Soricel", dupa ce l-a gasit mai mult mort decat viu in urma cu aproape 11 ani. Fusese atacat de cativa baieti. Omul nu s-a gandit insa niciodata ca va ajunge spaima toreadorilor.

"Il trateaza de parca ar fi bin Laden. Noi vrem sa-i distram pe oameni, sa-i facem sa se simta bine. Insa vorbim de niste tauri si intotdeauna vor exista riscuri", a spus Gregorio De Jesus, fermier.

De aceeasi parere sunt si militantii pentru drepturile animalelor, care sustin ca unele practici gustate de public sunt de-a dreptul barbare.

"E tortura, e o cursa necrutatoare. Sa vezi animalele care fug, incercand doar sa-si elimine dusmanul, sa se apere cu coarnele de cei care-l urmaresc", a declarat  Jesus Fraile, purtator de cuvant Animal Initiative.

Si, daca pentru sute de alti tauri calvarul continua, pentru Soricel aceasta a fost ultima reprezentatie. La 11 ani, stapanul a hotarat sa-l "pensioneze", iar la auzul vestii, 30 de jurnalisti s-au inghesuit sa vada ultima lupta.

Devenit celebru si avand mai multe fan-cluburi pe Internet, Soricel ii va imbogati pe cei care l-au aruncat in ring. Fermierul are de gand sa ceara 3.000 de euro pentru fiecare imperechere reusita.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO