VIDEO. Incendiu de vegetație devastator pe Coasta de Azur. Peste 2.700 de persoane evacuate

Ultima actualizare: 05-08-2020 12:04

Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate la Martigues (Veneţia provensală), la nord-vest de Marsilia, în Bouches-du-Rhône, pe Coasta de Azur, unde un incendiu de vegetaţie a devastat peste 1.000 de hectare de teren, relatează AFP.

„Incendiul evoluează favorabil, dar nu a fost controlat”, au declarat pompieri pentru AFP, în contextul în care rafale de vânt s-au calmat miercuri, conform news.ro.

„Nu există răniţi grav, iar pagubele materiale rămân de evaluat”, au precizat pompierii.

Două avioane bombardiere cu apă de tip Canadair şi-au reluat intervenţia, imposibilă pe timpul nopţii, pentru a ajuta echipaje la sol să controleze incendiul, potrivit publicaţiei regionale La Provence.

Aproximativ 1.400 de pompieri luptau împotriva flăcărilor, au precizat într-un comunicat pompierii din Bouches-du-Rhône.

Aproximativ 2.700 de persoane au fost evacuate, inclusiv 468 pe mare.

„Poliţişti au salvat sute de persoane care se aflau într-o situaţiie periculoasă pe plaja Tamaris, inclusiv copii mici, ameninţaţi de flăcări”, a anunţat Arnaud Louis de la Direcţia Centrală a Securităţii Publice (DDSP).

Trei ambarcaţiuni erau disponibile miercuri, în cazul unor noi evacuări, a anunţat la postul France Bleu Provence un purtător de cuvânt al Prefecturii Maritime, Christine Ribes.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO