VIDEO. Guvernul din Mexic a publicat filmul cu prinderea fiului lui El Chapo

30-10-2019 22:25

chapo

Guvernul din Mexic a făcut publice imaginile filmate în momentul prinderii fiului lui Joaquín "El Chapo" Guzmán. Acesta a fost reținut în afara casei sale din Culiacán.

În imagini se vede cum acesta este pus să-l sune pe fratele său și să oprească un contraatac organizat de membrii cartelului asupra soldaților din oraș.

Videoclipul arestării a fost publicat miercuri de secretarul de apărare al Mexicului, Luis Cresencio Sandoval, fiind un incident care a stânjenit administrația președintelui Andrés Manuel López Obrador.

Filmarea surprinde cum fiul lui „El Chapo” îi cere fratelui său să oprească focul, dar fără succes, potrivit DailyMail.

  Fiul mai mic al lui Joaquin “El Chapo” Guzman, Ovidio Guzman, a fost capturat pentru scurt timp de forțele de ordine, în urma unui schimb de focuri în Culiacan. Însă, după ce polițiștii au fost atacați, la rândul lor, de membri ai cartelului, fiind depășiți numeric și ca forță militară, au fost nevoiți să-l elibereze.

Orașul Culiacan s-a aflat sub stare de asediu în acea zi, după ce străzile au fost invadate de sute de membri ai grupului Los Chapitos, condus de unul dintre fii lui El Chapo, Ivan Archivaldo Guzman, care au venit înarmați cu mitraliere, au făcut baricade din mașini incendiate și i-au atacat pe polițiști cu toată forța.

Ulterior, ministrul de securitate Alfonso Durazo a recunoscut că fratele vitreg al lui Ovidio Guzman s-a aflat în spatele atacului, scrie Reuters.

“El a fost unul dintre cei care au condus întreaga operațiune a elementelor criminale din Culiacan. Ivan Archivaldo nu se afla în casa care a fost înconjurată de polițiști, inițial”, a explicat Alfonso Durazo.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO