Vestul Sălbatic a ajuns în Europa. Parc de distracții desprins din filmele western, în Serbia

Ultima actualizare: 17-07-2020 10:17

Vestul Sălbatic a ajuns în Europa. Mai exact, la vecinii noștri sârbi.

Acolo a fost inaugurată o atracție turistică unică pe acest continent: un parc de distracții desprins din filmele cu cowboy.

Acesta este orașul "El Paso" din... Serbia. Așa se numește, de fapt, parcul de distracții amplasat la doar câțiva kilometri de stațiunea montană Zlatibor. Proprietarul a încercat să reproducă viața din America secolului al 19-lea. Locația este împărțită în două: prima secțiune este o replică a felului cum trăiau amerindienii, iar cea de-a două reprezintă un sat din Vestul Sălbatic. Lipsește doar actorul Clint Eastwood să treacă pe stradă principală și să între în biroul șerifului.

Radmila Stankov Milic, angajată a parcului: „Avem diverse tipuri de cazare: corturi, case în copaci, cabane, așa cum vedem în Zlatibor, sau camere clasice. Avem și un restaurant, o cafenea, un salon, o atmosferă care te face să te simți ca într-un film din vestul sălbatic sau în Serbia rurală din secolul al XIX-lea”.

Parcul și-a deschis porțile recent, dar în condiții de pandemie, afacerea nu este atât de profitabilă percum spera proprietarul.

Milija Cumic, proprietarul parcului de distracții: „Toată lumea spune că sunt norocos pentru că anul acesta voi avea mai mulți turiști care nu vor călători în străinătate, dar oamenii uită de un lucru: dacă cetăţenii nu pot pleca peste graniță, nici muntenegrenii și nici bosniacii nu ne pot vizita. Aș prefera că situația să fie diferită, să nu existe coronavirus și sunt sigur că afacerea mea ar fi fost mai solidă”.

Chiar dacă turiștii străini încă se lasă așteptați, există totuși localnici dornici să experimenteze pentru o zi viața de cowboy, mai ales că prețul biletului de intrare costă până în 3 euro. Dar, pentru un cost suplimentar, doritorii pot rămâne aici și peste noapte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO