Vedetele americane, tot mai atrase de Cuba. Cum vor investitorii sa transforme Havana in urmatorii ani


Ultimul update: Luni 19 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015 13:15
Categorie: Stiri externe

La zece luni dupa ce Statele Unite si Cuba au pus capat inghetului de jumatate de secol din relatiile lor, atmosfera de la Havana incepe sa se schimbe.

Daca inainte, Cuba atragea turisti canadieni si europeni dornici de sejururi ieftine, acum vin oameni bogati si tot mai multe vedete, cu totii atrasi de viata de noapte a Havanei. Printre ei se numara staruri ca Rihanna, Katy Perry sau Mick Jagger.

Primele vedete americane care s-au dus in Cuba au fost Beyonce si Jay-z, in 2013. Noutatea era atat de mare, incat sute de oameni i-au inconjurat si au format un alai in jurul lor pe strada.

In primavara, Rihanna a provocat reactii similare, cand s-a dus in Cuba pentru un pictorial al revistei Vanity Fair.

Intre timp insa, vizitele vedetelor au devenit aproape ceva obisnuit, iar acum cubanezii se inghesuie doar sa-si faca un selfie si sa prinda in cadru vedeta cu pricina. Povestile despre viata de noapte a Havanei au atras-o si pe Paris Hilton, mostenitoarea lantului de hoteluri cu acelasi nume. Katy Perry a fost in Cuba weekendul trecut si a vizitat un teatru pentru copii. Iar Mick Jagger sau Naomi Campbell sunt alte vedete care au inclus Cuba in vacantele lor.

Julio Cesar Emperatori, directorul unui restaurant: "Au inceput sa vina cei bogati si celebri din Statele Unite, apoi prietenii lor, dar nu numai. Vin si oameni care nu stiu nimic despre noi si vor sa vada cum e aici".

Vin insa si potentiali investitori care isi cantaresc sansele de a face milioane in acest bastion al comunismului, incremenit in timp din cauza izolarii, dar pe cale sa se deschida.

Ziad Chamoun, patronul unui club de noapte american: "Ne gandim la un club de noapte adresat unui public divers si turistilor care vin aici, americanilor ca noi care vin dupa reluarea relatiilor dintre SUA si Cuba".

O infuzie de bani americani pare iminenta, iar cubanezii instariti si cu sustinatori in strainatate renoveaza de zor cladiri pe care sa le transforme apoi in hoteluri si restaurante de lux. Cei mai optimisti dintre ei cred ca Havana va deveni un nou Cancun, statiunea mexicana unde americanii merg sa se distreze.

Tags: havana, cuba, vedete,

VIDEO PROTVPLUS.RO