Vaccinul experimental Sinopharm a fost administrat la aproape un milion de chinezi

Ultima actualizare: 19-11-2020 12:48
vaccin
Getty

Aproape un milion de persoane au fost vaccinate cu vaccinul experimental dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) prin programul de utilizare de urgență al țării, potrivit unui anunț de miercuri noaptea al companiei citat de Reuters.

China a lansat programul de utilizare de urgență în luna iulie, din acesta făcând parte până acum trei potențiale vaccinuri care au fost administrate lucrătorilor esențiali și unui grup limitat de persoane.

Studiile clinice pentru aceste vaccinuri nu au fost finalizate, siguranța și eficacitatea lor rămânând deocamdată o necunoscută.

Directorul Sinopharm, Liu Jingzhen, a afirmat însă într-un interviu acordat recent că nu au fost observate reacții adverse la persoanele cărora le-a fost administrat vaccinul prin programul de urgență.

Acesta nu a precizat însă despre ce vaccin este vorba și Sinopharm nu a oferit comentarii asupra subiectului.

Vaccinurile Sinopharm utilizează virusul în formă inactivă pentru a se reproduce în celule și declanșa un răspuns imunitar, fiind administrate în două doze.

Vaccinurile experimentale se află în faza III a studiilor clinice, Sinopharm recrutând aproape 60.000 de voluntari și luând mostre de sânge de la 40.000 de participanți la 14 zile după ce le-a fost administrată a doua doză, potrivit Sinoparm, care însă nu a defalcat cifrele pentru fiecare vaccin în parte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO