Ursula von der Leyen: ”Nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise”

10-10-2019 19:02

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Europene, a transmis joi un comunicat în care anunță cele trei posturi de comisar european rămase vacante și vorbește despre dificultățile cu care se va confrunta viitoarea Comisie.

„Suntem în prezent într-un proces parlamentar democratic și transparent. Am propus 26 de candidați, 23 dintre aceștia fiind acceptați. Trei candidați nu au obținut susținere majoritară din diferite motive. Așadar, nominalizările pentru Ungaria, România și Franța sunt încă deschise”, a anunțat Ursula von der Leyen prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene.

„În această după-masă m-am întâlnit cu președinții EPP, S&D și Renew Europe în Parlamentul European pentru a discuta situația. M-am întâlnit de asemenea cu președintele Partidului European”, a adăugat președintele ales al Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a transmis prin intermediul comunicatului că „nu trebuie pierdută din vedere miza”, și anume faptul că următorii cinci ani vor fi „decisivi” pentru Europa într-un „mediu global dificil”.

„Europa trebuie să se ocupe de Brexit, probleme de comerț, conflicte în imediata apropiere. De asemenea ne confruntăm și cu probleme majore, cum ar fi schimbarea climatică, digitalizarea și migrația”, a transmis Ursula von der Leyen.

Președintele ales al Comisiei Europene a cerut grăbirea procesului, astfel încât Europa să poată „acționa rapid”. 

Comisarii-desemnați din partea României, Ungariei și Franței nu au reușit să treacă de Parlamentul European.

Candidaturile Rovanei Plumb și a lui László Trócsányi, comisarii din partea României și Ungariei, au fost respinse încă înainte de audierile din Parlamentul European. România l-a propus ulterior pe Dan Nica, dar Bruxellesul a cerut o nouă listă de candidaturi.

Sylvie Goulard, candidate din partea Franței, a fost repinsă joi de două comisii din Parlament. Candidatura sa fost contestată din cauza investigaţiilor aflate în desfăşurarea împotriva ei de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat.

Sursa: europa.eu


VIDEO PROTVPLUS.RO