Uraganul Harvey a lăsat sute de mii de oameni fără case. Trump donează un milion de dolari

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 07:43
Categorie: Internaţional

După ce a fost acuzat că nu afişează nicio urmă de empatie cu sinistraţii, preşedintele Donald Trump a anunţat că donează un milion de dolari, din averea proprie, pentru cei afectaţi de inundaţiile catastrofale aduse de furtuna Harvey.

Secretarul de presă de la Casa Albă a făcut anunţul, precizând că Trump apelează la jurnalişti ca să-l povăţuiască la care anume organizaţie să trimită banii.

După inundaţiile catastrofale din Texas, cel puţin 100.000 de case sunt de nelocuit. Iar bilanţul victimelor, departe de a fi unul final, indică cel puţin 33 de morţi. Furtuna ameninţă acum cu noi inundaţii în regiunea de graniţă dintre Texas şi Louisiana.

Inundaţiile au transformat o autostradă interstatală, din apropiere de Beaumont, intr-un fluviu vijelios, cu valuri de peste un metru. Între timp, în mijlocul nesfârşitelor zone invadate de ape a apărut o nouă primejdie. La uzina chimică din apropiere de Houston, avariată din cauza inundaţiilor, s-a produs o serie de explozii. Iar fumul degajat "este incredibil de periculos", după cum a avertizat directorul Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă. Toţi cei care locuiesc pe o rază de 2 kilometri şi jumătate, în jurul fabricii din orăşelul Crosby, au fost evacuaţi.

De multe ori, salvatorii nu sunt profesionişti. O echipă de voluntari, cu o barcă, a venit în ajutorul unui om care se căţărase într-un copac, îngrozit că apele creşteau rapid în jurul lui. ”Strigam la el, şi iar strigam... urlam... Credeam că îl pierdem. Dar la un moment dat am auzit că striga şi el după ajutor. Se ţinea de nişte crengi. Am îndreptat barca spre copac, cu cea mai mare viteză... dar curentul era foarte puternic. Riscam în orice clipă să ne răsturnăm”, povesteşte unul dintre salvatori. În final, au reuşit să îl ia în barcă.

Doi pensionari, speriaţi că apa le intră în case, au sunat în toate părţile după ajutor. Inclusiv la un fast food. Norocul lor a fost că managerul venise să vadă dacă a fost inundat şi restaurantul unde lucrează. A răspuns la telefon şi s-a dus să-i slaveze cu jet ski-ul. “Telefonul afişa numărul şi numele apelantului, l-am recunoscut, era unul dintre clienţii noştri obişnuiţi. Cerea jutor. Până atunci sunase degeaba în toate părţile. inclusiv la 911”, spune bărbatul.

Cu ajutorul voluntarilor sau al pompierilor şi militarilor, operaţiunile de salvare continuă fără întrerupere. Situaţii limită apar la tot pasul. Un reporter se pregătea să facă o transmisiune în direct, când a văzut, în spate, o maşină care intră în apă. Reporterul şi echipa sa s-au repezit să îl ajute pe şofer.

Un american s-a întors la casa lui inundată, ca să ia ceva provizii. Pentru că fiul său se temea ca apa să nu fi distrus pianul, tatăl a zăbovit puţin în faţa clapelor... Cântând cu picioarele în apă.

Condamnat la moarte din Texas, salvat de uraganul Harvey
Condamnat la moarte din Texas, salvat de uraganul Harvey
VIDEO PROTVPLUS.RO
tren, hidrogen, germania,
Un tren cu 700 de pasageri, evacuat. Ce a descoperit într-o toaletă o femeie de serviciu
Universitate prăbușită în Rusia. Oameni prinși sub dărâmături
Trenul de mare viteză al Indiei s-a stricat după prima călătorie. Ce a lovit
Violențe în Albania, unde premierul e acuzat de corupție. Geamuri sparte la Guvern
Actorul Bruno Ganz, care l-a interpretat pe Hitler în "Der Untergang", a murit
China a interzis accesul turiștilor pe Everest. De ce închide tabăra de bază
Angela Merkel
Angela Merkel: Maşinile germane nu reprezintă un pericol pentru securitatea SUA
Imaginea șocantă postată de ISIS: "Promisiunea noastră va fi îndeplinită în curând"
Ministrul german al Sănătăţii cere interzicerea terapiei pentru schimbarea orientării sexuale
Cameră funerară cu o „arhitectură unică”, descoperită în Peru. Cui aparține
Premieră în Biserica Catolică. Pedeapsa primită de un fost cardinal acuzat de abuzuri sexuale
Doi vegani și-au înfometat copilul de 5 luni. Ce i-au dat să mănânce