Uraganul Harvey a lăsat sute de mii de oameni fără case. Trump donează un milion de dolari

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 01 Septembrie 2017 07:43
Categorie: Internaţional

După ce a fost acuzat că nu afişează nicio urmă de empatie cu sinistraţii, preşedintele Donald Trump a anunţat că donează un milion de dolari, din averea proprie, pentru cei afectaţi de inundaţiile catastrofale aduse de furtuna Harvey.

Secretarul de presă de la Casa Albă a făcut anunţul, precizând că Trump apelează la jurnalişti ca să-l povăţuiască la care anume organizaţie să trimită banii.

După inundaţiile catastrofale din Texas, cel puţin 100.000 de case sunt de nelocuit. Iar bilanţul victimelor, departe de a fi unul final, indică cel puţin 33 de morţi. Furtuna ameninţă acum cu noi inundaţii în regiunea de graniţă dintre Texas şi Louisiana.

Inundaţiile au transformat o autostradă interstatală, din apropiere de Beaumont, intr-un fluviu vijelios, cu valuri de peste un metru. Între timp, în mijlocul nesfârşitelor zone invadate de ape a apărut o nouă primejdie. La uzina chimică din apropiere de Houston, avariată din cauza inundaţiilor, s-a produs o serie de explozii. Iar fumul degajat "este incredibil de periculos", după cum a avertizat directorul Agenţiei federale pentru situaţii de urgenţă. Toţi cei care locuiesc pe o rază de 2 kilometri şi jumătate, în jurul fabricii din orăşelul Crosby, au fost evacuaţi.

De multe ori, salvatorii nu sunt profesionişti. O echipă de voluntari, cu o barcă, a venit în ajutorul unui om care se căţărase într-un copac, îngrozit că apele creşteau rapid în jurul lui. ”Strigam la el, şi iar strigam... urlam... Credeam că îl pierdem. Dar la un moment dat am auzit că striga şi el după ajutor. Se ţinea de nişte crengi. Am îndreptat barca spre copac, cu cea mai mare viteză... dar curentul era foarte puternic. Riscam în orice clipă să ne răsturnăm”, povesteşte unul dintre salvatori. În final, au reuşit să îl ia în barcă.

Doi pensionari, speriaţi că apa le intră în case, au sunat în toate părţile după ajutor. Inclusiv la un fast food. Norocul lor a fost că managerul venise să vadă dacă a fost inundat şi restaurantul unde lucrează. A răspuns la telefon şi s-a dus să-i slaveze cu jet ski-ul. “Telefonul afişa numărul şi numele apelantului, l-am recunoscut, era unul dintre clienţii noştri obişnuiţi. Cerea jutor. Până atunci sunase degeaba în toate părţile. inclusiv la 911”, spune bărbatul.

Cu ajutorul voluntarilor sau al pompierilor şi militarilor, operaţiunile de salvare continuă fără întrerupere. Situaţii limită apar la tot pasul. Un reporter se pregătea să facă o transmisiune în direct, când a văzut, în spate, o maşină care intră în apă. Reporterul şi echipa sa s-au repezit să îl ajute pe şofer.

Un american s-a întors la casa lui inundată, ca să ia ceva provizii. Pentru că fiul său se temea ca apa să nu fi distrus pianul, tatăl a zăbovit puţin în faţa clapelor... Cântând cu picioarele în apă.

Condamnat la moarte din Texas, salvat de uraganul Harvey
Condamnat la moarte din Texas, salvat de uraganul Harvey
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Gestul neașteptat făcut de soția traficantului El Chapo. Cum a fost fotografiată
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”
Suma uriașă cheltuită de Melania Trump pentru o singură noapte de cazare la un hotel