Unul dintre fiii fostului presedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, va fi judecat pentru consum de canabis

Dată publicare: 18-03-2014 08:29
Dată actualizare: 21-03-2014 07:00


fumator

Unul dintre fiii presedintelui islamist egiptean destituit Mohamed Morsi va fi judecat pentru posesie si consum de canabis, au anuntat surse judiciare luni, citate de AFP.

Abdallah Morsi, in varsta de 19 ani, va comparea in fata justitiei alaturi de un prieten, Mohammed Emad, in varsta de 24 de ani, insa data nu a fost inca stabilita, potrivit unor surse judiciare.

Pe 1 martie, Abdallah Morsi si Mohammed Emad au fost arestati intr-o masina stationata pe marginea unui drum din nordul Cairo. Ei au fost eliberati a doua zi, in urma efectuarii unor analize de urina si de sange care au confirmat ca cei doi au consumat canabis, potrivit surselor judiciare citate. Un alt fiu al lui Mohamed Morsi, Oussama, a negat acuzatiile aduse fratelui sau, evocand un caz "fabricat" in vederea "defaimarii familiei" sale.

De la destituirea si arestatea, la 3 iulie, de catre armata a singurului sef de stat ales democratic in Egipt, sustinatorii sai si confreria sa, Fratii Musulmani, fac obiectul unei represiuni sangeroase.

Reprimarea islamistilor s-a soldat cu cel putin 1.400 de morti, potrivit Amnesty International.
 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO