Un terorist ISIS, cunoscut că a tăiat capul unui prizonier, a fost ucis de un tanc

Ultima actualizare: 13-02-2019 13:06
teroristi ISIS
metro.co.uk

Un militant indonezian care a tăiat capul unui prizonier occidental în 2016 a murit luna trecută într-o luptă cu forțele susținute de americani în Siria.

Potrivit Metro.co.uk, Muhammad Saifuddin a fost ucis pe 29 ianuarie de un obuz de tanc, în provincia siriană Deir Ezzor, unde o coaliție internațională încearcă să distrugă ultimele rămășițe ale teroriștilor Statului Islamic - a anunțat Dedi Prasetyo, purtător de cuvânt a poliției.

A fost ucis de un șrapnel provenit de la un tanc al forțelor siriene, în timpul unei lupte!”, a spus Prasetyo.

La rândul său, Dedi Prasetyo, fratele mai mare al lui Saifuddin, a declarat că familia a aflat de moartea acestuia printr-un mesaj de pe o aplicație: ”A fost o fotografie a corpului său, iar eu l-am recunoscut”.

Saifuddin, care a mai folosit și alte nume, precum Abu Walid și Mohammed Karim Yusop Faiz, a fost un om de propagandă al Statului Islamic și a apărut în diverse înregistrări video ale jihadiștilor, postate pe internet.

De exemplu, el a fost văzut într-un clip despre care se presupune că a fost realizat în 2016, în care, alături de alți doi teroriști din Malaysia și Filipine, ucide cel puțin un străin.

În august, Statele Unite i-au declarat oficial pe Malaysian Mohammad Rafi Udin și Filipino Mohammed Reza Lahaman Kiram drept teroriști internaționali.

Unul dintre prietenii indonezieni ai lui Saifuddin, militantul Sofyan Tsauri, spune că, în cercurile extremiștilor, Saifuddin era văzut ca o persoană de încredere a liderului ISIS Abu Bakr al-Baghdadi și ca un lider al militanților islamiști din sud-estul Asiei.

Tsauri a fost membru al unei grupări teroriste afiliată Al-Qaida și colaborează acum cu agenția indoneziană antiterorism. El a fost arestat în Filipine, în timp ce încerca să se întoarcă în Indonezia cu arme și explozibili, fiind condamnat la 9 ani de închisoare în 2007. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO