Un peisaj sublim a dat peste cap liniștea unor localnici. Se întâmplă o dată la 10 ani

×
Codul embed a fost copiat

Dealurile din sudul Californiei sunt împânzite de maci. Este o minune a primăverii de care oamenii de acolo au parte cam o dată la zece ani.

Aşa că peisajul superb şi dorinţa de a se poza în câmpurile colorate au atras zeci de mii de curioși, spre nemulțumirea localnicilor.

Vremea primăvăratică din ultimele zile, după o iarnă atât de umedă, cum n-a mai avut California de mulţi ani, a îmbrăcat dealurile din sudul statului în covoare de maci galbeni şi portocalii. Macul este floarea statului California, dar, din cauza secetei, numărul lor a fost mai mic în ultimii ani.

Canionul Walker, aflat la o oră şi jumătate de mers cu maşina de Los Angeles ori San Diego, este unul dintre locurile împânzite de maci. Mulţimi de oameni s-au dus acolo ca să admire spectacolul naturii ori să-l zugrăvească pe pânză. Trăim însă în epoca reţelelor sociale şi pentru mulţi aceasta a fost motivaţia plimbării.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Aflat la poalele dealurilor împânzite de maci, oraşul Lake Elsinore a fost ţinta unui adevărat asalt în ultimele zile. 150.000 de turişti au ajuns în weekend în localitatea cu 60.000 de locuitori, determinând primarul să ceară poliţişti din districtele învecinate ca să poată ţine situaţia sub control.

"Parcă mergeam la Disneyland. N-am văzut trafic mai aglomerat şi noi am venit pe la 8 dimineaţa. Erau maşini peste tot."

Şoseaua interstatală din apropiere arăta ca o parcare. Unii au leşinat din cauza căldurii, iar un câine a fost muşcat de un şarpe cu clopoţei în timp ce alerga printre maci. Excedat, duminică, primarul a oprit accesul vizitatorilor timp de câteva ore.

Steve Mănos, primarul oraşului: "Am botezat-o "Apocalipsa macilor". Primeam o mulţime de reacţii de la public referitor la neplăcerile pe care le aveau din cauza traficului. Trebuie să înţelegeţi, e o zonă rurală, oamenii nu sunt obişnuiţi cu traficul. Când li se lungeşte naveta cu o oră până la serviciu, devin foarte morocănoşi."

Zilele următoare sunt aşteptate din nou ploi, iar localnicii ştiu ce înseamnă acest lucru - macii vor continua să înflorească şi vor atrage oameni în zonă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României
Reacția unui turist din Coreea de Sud după ce vede clipul de promovare a României

România are un nou clip de promovare turistică.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.