Un hacker roman a impresionat Italia, cu geniul sau!

×
Codul embed a fost copiat

Intemnitat pentru frauda pe Internet, un tanar roman a rupt gura targului in Italia, dupa ce, dus de gardieni in sala de examen, a reusit sa intre primul la Politehnica din Milano.

Conform avocatului acestuia, autoritatile de la Bucuresti regreta ca au acceptat cu usurinta extradarea tanarului sclipitor. Baiatul are mari sanse sa fie gratiat de presedintele Georgio Napoletano si chiar sa se angajeze.

Gabriel Bogdan Ionescu, in varsta de 22 de ani, a fost arestat in decembrie 2007 la Craiova, impreuna cu alti hackeri romani. Toti au fost acuzati atunci de fraude pe internet.

Mai precis, au trimis e-mail-uri posesorilor de conturi la Posta italiana, cerandu-le acestora sa isi dezvaluie datele personale. Potrivit presei italiene, tinerii ar fi obtinut prin aceasta metoda intre 100.000 si 200.000 de euro.

Olimpic la matematica si castigator al Olimpiadei Balcanice de Informatica, Gabriel Bogdan a fost extradat in Italia ca sa isi ispaseasca sentinta, 3 ani de inchisoare. Aflat in penitenciarul Bassone din nordul Italiei, romanul a obtinut permisiunea sa participe la concursul de admitere al Universitatii Politehnice din Milano. Ocazie pe care a exploatat-o cum a stiut mai bine.

Citește și
politie
Una dintre cele mai mari retele de hackeri, anihilata
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Brusc, romanul si-a facut o gramada de fani in presa din Peninsula. Potrivit cotidianului italian Il Giornale, autoritatile de la Bucuresti si-au dat seama abia acum cat este de valoros si incearca sa repare greseala.

Tanarul catalogat drept geniu are si oferta de munca. Se pare ca sefii unei companii importante de software s-au grabit sa semneze un contract cu el.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Sentinta in cazul hackerului aradean Victor Faur se va da peste o saptamana
Sentinta in cazul hackerului aradean Victor Faur se va da peste o saptamana

Instanta Tribunalului Arad va pronunta peste o saptamana sentinta in cazul aradeanului Victor Faur, acuzat ca a accesat ilegal servere ale NASA si ale altor institutii americane.

Una dintre cele mai mari retele de hackeri, anihilata
Una dintre cele mai mari retele de hackeri, anihilata

Una din cele mai mari retele de hackeri din tara a fost anihilata de procurorii DIICOT Pitesti si de politisti din patru judete si din Capitala.

Hackerul roman care a atacat E-bay ramane dupa gratii
Hackerul roman care a atacat E-bay ramane dupa gratii

Bucuresteanul care a bagat spaima in celebra companie americana de comert pe internet, E-bay, ramane dupa gratii si va fi judecat de Tribunalul Bucuresti, impreuna cu doi dintre complicii sai.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.