Doua aparate de zbor s-au ciocnit la New York! Noua persoane au murit

Ultima actualizare: 13-08-2012 06:46

UPDATE: Ciocnire fatala pe cerul New Yorkului. Un elicopter si un avion de mici dimensiuni s-au prabusit in apele raului Hudson, dupa ce avionul a agatat una dintre elicele elicopterului. Totul, sub privirile ingrozite ale sutelor de turisti.

Nu exista supravietuitori: cei noua oameni aflati la bordul aparatelor au murit.

Alarma a rasunat pe raul Hudson, imediat dupa impact. Ambarcatiunile aflate in apropierea zonei de impact si cateva elicoptere au periat zona accidentului. In zadar. Dupa cum se poate vedea si din fotografiile difuzate de canalul american Fox News, aparatele s-au dezintegrat partial imediat dupa impact, iar cand s-au prabusit in apa n-au mai ramas decat resturi disparate.

Potrivit investigatorilor, pilotul altui elicopter, aflat la sol, a intuit ce urma sa se intample si a incercat disperat sa evite catastrofa: "Pilotul de la sol a vazut un avion de mici dimensiuni cum se apropia de elicopter. I-a transmis prin radio colegului sau: "One Lima Hotel, ai un avion chiar in spatele tau." N-a primit niciun raspuns. Martorul a vazut apoi cum aripa dreapta a avionului a lovit elicopterul," a declarat Debbie Hersman, director Comisia pentru Siguranta Transporturilor.

In elicopter se aflau sase persoane, intre care cinci turisti italieni, iar in avion trei oameni, inclusiv un copil. Inaintea de lasarea intunericului, anchetatorii gasisera deja trei dintre victime si localizasera epava elicopterului. Operatiunile au fost suspendate pe timpul noptii, urmand ca duminica sa fie cautate resturile avionului si restul cadavrelor.

La inceputul anului, un Airbus A 320 a efectuat o spectaculoasa aterizare de urgenta tot in apele fluviului Hudson dupa ce motoarele i-au fost avariate de un stol de pasari. Toate cele 155 de persoane aflate la bord au supravietuit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO