Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs in centrul statului Chile

30-01-2013 23:33


cutremur Chile

Un seism cu magnitudinea de 6,7 s-a produs miercuri in centrul Chile la ora 20:15 GMT (22:15, ora Romaniei), a alertat Centrul american de geofizica (USGS), transmite AFP.

Epicentrul seismului, situat la 47,5 kilometri adancime, a fost la 44 kilometri nord-est de Vallenar si la 586 de kilometri nord de capitala Santiago, a precizat USGS.

Cutremurul a provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica si a retelei de comunicatii in mai multe orase din regiunile de centru si nordul tarii, conform Institutului de seismologie de la Universitatea Chile din Santiago.

Seismul a durat peste un minut si a fost resimtit in cel putin cinci regiuni din centru-nordul tarii.

Reteaua serviciilor de urgenta din Chile a semnalat unele vitrine sparte ale magazinelor la Copiapo si cateva pagube la locuintele din Vallenar, fara a constata victime.

Seismul a provocat panica in randul populatiei pana in regiunea Atacama, iar in zonele de coasta localnicii au iesit in strada de frica unui tsunami, conform presei locale.

Insa sistemul de alarma al Marinei nationale a aratat ca seismul "nu are caracteristicile susceptibile sa provoace un tsunami".

Sursa: Mediafax

Tags: cutremure, chile,

VIDEO PROTVPLUS.RO