Un american rapit in urma cu doi ani de Al-Qaida in Siria a fost eliberat

Ultima actualizare: 28-08-2014 07:09
Theo Peter Curtis

Theo Peter Curtis, un cetatean american rapit in urma cu doi ani de o grupare afiliata Al-Qaida in Siria, a fost eliberat duminica.

Anuntul a fost facut de secretarul de Stat american, John Kerry, intr-un comunicat. Tanarul american, prezentat drept un cercetator originar din statul Massachusetts (nord-est), fusese rapit de Frontul Al-Nosra, dar rapirea a fost tinuta in secret. Eliberarea sa a fost facilitata de ONU si a avut loc duminica, la ora locala 18.40, pe Platoul Golan, unde a fost predat Castilor Albastre, a precizat ONU.

Anuntul vine dupa ce jurnalistul american James Foley a fost decapitat intr-o inregistrare video difuzata in urma cu cateva zile de jihadistii Statului Islamic (SI). "Suntem recunoscatori sa aflam ca Theo Curtis se intoarce acasa, dupa ce s-a aflat atat de mult timp in ghearele Frontului Al-Nosra", a declarat Kerry.

Dupa un control medical, Curtis a fost predat unor reprezentanti ai Guvernului american, a adaugat ONU. Eliberarea sa a fost facuta publica de postul Al-Jazeera din Qatar, care a precizat ca statul Qatar a contribuit la punerea in libertate a cetateanului american.

Potrivit Al-Jazeera, americanul a disparut in apropierea de frontiera dintre Turcia si Siria, in toamna lui 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO