ULUITOR! Isi tine INIMA intr-un rucsac!

Dată publicare: 23-05-2010 00:00
Dată actualizare: 23-10-2012 09:08


ULUITOR! Isi tine INIMA intr-un rucsac!...
ULUITOR! Isi tine INIMA intr-un rucsac!...

O inima artificiala la purtator, asta au inventat medicii americani. Un aparat care tine loc de inima exista deja, dar avea 200 de kilograme

Charles avea putin peste 30 de ani, cand un cheag de sange i-a afectat grav inima. Barbatul a fost supus unui transplant si a crezut ca a scapat. Dar dupa 10 ani, organismul lui a inceput sa respinga inima cea noua.

Si de aceasta data a avut noroc, pentru ca medicii americani au gasit rapid o solutie.

Ambele ventricule ale inimii lui Charles au fost extirpate, iar in loc i-au fost montate niste tuburi, conectate la randul lor de o masinarie de 200 de kilograme. Intreaga masinarie reprezinta o inima artificiala.

Charles a trait asa timp doi ani, pe un pat de spital. Insa viata lui tocmai s-a schimbat, pentru ca specialistii au reusit sa miniaturizeze masinaria care ii tine loc de inima. Acum functioneaza cu baterii, cantareste aproape 6 kilograme si poate fi transportata intr-un rucsac.

Charles este primul pacient din lume care beneficiaza de inima artificiala "la purtator".

Charles inca mai spera sa primeasca o inima adevarata, dar daca nu se va gasi una compatibila ar putea trai multi ani cu cea artificiala. Aparatul costa 125.000 de dolari, iar intretinerea lui se ridica la 18.000 de dolari pe an.

Tags: curiozitati,


VIDEO PROTVPLUS.RO