Turcia a predat Rusiei trupul neinsufletit al pilotului ucis dupa doborarea avionului SU-24

Dată publicare: 30-11-2015 14:14
Dată actualizare: 03-12-2015 00:06


Avion rus doborat de turci

Trupul neinsufletit al unuia dintre cei doi piloti ai avionului rus de bombardament Suhoi SU-24, doborat marti de aviatia turca la granita cu Siria, a fost predat luni autoritatilor ruse si transportat la Moscova, relateaza Agerpres.

Cei doi piloti au reusit sa se catapulteze, dar unul dintre ei, Oleg Peskov, a fost ucis de focurile de arma trase asupra sa probabil de rebelii sirieni. Celalalt pilot a supravietuit si a fost salvat in urma unei operatiuni de comando a trupelor ruse si siriene. Cadavrul lui Peskov a fost recuperat duminica de autoritatile turce in regiunea Hatay si dus in capitala Ankara, unde s-a desfasurat un serviciu funerar la care au fost prezenti si diplomati rusi, relateaza Agerpres.

Avionul SU-24 a fost doborat de avioane de vanatoare F-16 ale armatei turce dupa ce desfasurase o misiune in nord-vestul Siriei. Potrivit Turciei, avionul rus a patruns in spatiul ei aerian si a primit zece avertismente inainte ca avioanele F-16 sa-si lanseze rachetele asupra lui. Insa Rusia sustine ca avionul SU-24 nu a iesit deloc din spatiul aerian al Siriei si ca nu a primit niciun mesaj inainte sa fie doborat.

Dupa acest incident ce a tensionat relatiile dintre cele doua tari Moscova a recurs la represalii, printre masurile luate numarandu-se reintroducerea obligativitatii vizelor pentru cetatenii turci si sanctiuni economice, precum interzicerea importurilor unor produse provenite din Turcia, neprelungirea contractelor cu lucratorii turci din Rusia sau anularea zborurilor charter turistice catre Turcia.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO