Turcia a predat Rusiei trupul neinsufletit al pilotului ucis dupa doborarea avionului SU-24

Avion rus doborat de turci

Trupul neinsufletit al unuia dintre cei doi piloti ai avionului rus de bombardament Suhoi SU-24, doborat marti de aviatia turca la granita cu Siria, a fost predat luni autoritatilor ruse si transportat la Moscova, relateaza Agerpres.

Cei doi piloti au reusit sa se catapulteze, dar unul dintre ei, Oleg Peskov, a fost ucis de focurile de arma trase asupra sa probabil de rebelii sirieni. Celalalt pilot a supravietuit si a fost salvat in urma unei operatiuni de comando a trupelor ruse si siriene. Cadavrul lui Peskov a fost recuperat duminica de autoritatile turce in regiunea Hatay si dus in capitala Ankara, unde s-a desfasurat un serviciu funerar la care au fost prezenti si diplomati rusi, relateaza Agerpres.

Avionul SU-24 a fost doborat de avioane de vanatoare F-16 ale armatei turce dupa ce desfasurase o misiune in nord-vestul Siriei. Potrivit Turciei, avionul rus a patruns in spatiul ei aerian si a primit zece avertismente inainte ca avioanele F-16 sa-si lanseze rachetele asupra lui. Insa Rusia sustine ca avionul SU-24 nu a iesit deloc din spatiul aerian al Siriei si ca nu a primit niciun mesaj inainte sa fie doborat.

Dupa acest incident ce a tensionat relatiile dintre cele doua tari Moscova a recurs la represalii, printre masurile luate numarandu-se reintroducerea obligativitatii vizelor pentru cetatenii turci si sanctiuni economice, precum interzicerea importurilor unor produse provenite din Turcia, neprelungirea contractelor cu lucratorii turci din Rusia sau anularea zborurilor charter turistice catre Turcia.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Avion rus doborat. Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi trimis Rusiei:
Avion rus doborat. Corpul pilotului ucis, recuperat de Turcia, va fi trimis Rusiei: "Cadavrul ne-a fost predat la frontiera"

Corpul pilotului ucis dupa doborarea de catre aviatia turca a unui avion militar rus saptamana trecuta a fost adus in Turcia si va fi predat Rusiei la solicitarea Moscovei, a declarat duminica premierul turc Ahmet Davutoglu, relateaza Reuters si AFP.

Erdogan si-a cerut scuze pe jumatate:
Erdogan si-a cerut scuze pe jumatate: "Suntem intristati de doborarea avionului". Putin: Dovezile Turciei sunt desene animate

Vladimir Putin a semnat un decret prin care Rusia impune Turciei o serie de sanctiuni economice. Este raspunsul Moscovei dupa ce aviatia turca a doborat un avion de lupta rusesc la granita dintre Turcia si Siria.

Kremlinul ia masuri dure impotriva Turciei, dupa doborarea avionului rusesc. Vladimir Putin este
Kremlinul ia masuri dure impotriva Turciei, dupa doborarea avionului rusesc. Vladimir Putin este "complet mobilizat"

Tensiunile dintre Moscova si Ankara s-au acutizat sambata, in conditiile in care nici Rusia, nici Turcia, nu par dispuse sa faca un compromis in cazul incidentului de la frontiera siriana.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.