Tornadă devastatoare în SUA. Scene ca după bombardament, lăsate în urmă

14-04-2019 20:30


Patru persoane, între care doi copii şi un adolescent, au murit în statul american Texas, lovit de mai multe furtuni şi o tornadă. Cei mici se aflau într-o maşină strivită de un copac scos din rădăcini.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite şi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ieşi din locuinţele distruse de vântul care a suflat şi cu peste 200 de km pe oră.

Orăşelul Franklin, aflat la 200 de km de Dallas, a suferit cele mai mari daune. O tornadă a luat pe sus mai multe locuinţe şi le-a distrus. Doi soţi şi-au pierdut casa în care locuiau de 18 ani.

În timp ce bărbatul îşi căuta soţia, căţeluşa lor încerca să-şi găsească cei patru pui abia fătaţi. Doi au fost depistaţi rapid, la suprafaţă. Fraţii lor au fost şi ei recuperaţi printre rămăşiţele casei.

Localnic: "I-am găsit pe toţi şi sunt teferi. Asta este. Nu poţi împiedica lucrarea Domnului, trebuie să accepţi şi bunel, şi rele."

Într-o localitate învecinată, vântul a scos din rădăcini un copac bătrân. Acesta s-a prăbuşit peste o maşină în care călătoreau doi soţi şi copiii lor, de trei, respectiv opt ani. Adulţii au reuşit să iasă din autoturism, iar mama a cerut ajutor unei familii care locuia în apropiere.

Localnic: "M-am dus să văd ce se întâmplă şi am văzut copacul de pe maşină. Era un pom uriaş şi, uitându-mă la starea maşinii, mi-am dat seama că povestea nu va avea final fericit."

Copiii nu au putut fi salvaţi. Şi statul Louisiana a fost afectat de furtuni care au adus ploi şi au provocat inundaţii. Un adolescent de 13 ani s-a înecat în apele umflate ale unui canal.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: texas, tornada, morti,

VIDEO PROTVPLUS.RO