Tornadă devastatoare în SUA. Scene ca după bombardament, lăsate în urmă

Ultima actualizare: 14-04-2019 20:43

Patru persoane, între care doi copii şi un adolescent, au murit în statul american Texas, lovit de mai multe furtuni şi o tornadă. Cei mici se aflau într-o maşină strivită de un copac scos din rădăcini.

Alte câteva zeci de persoane au fost rănite şi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a ieşi din locuinţele distruse de vântul care a suflat şi cu peste 200 de km pe oră.

Orăşelul Franklin, aflat la 200 de km de Dallas, a suferit cele mai mari daune. O tornadă a luat pe sus mai multe locuinţe şi le-a distrus. Doi soţi şi-au pierdut casa în care locuiau de 18 ani.

În timp ce bărbatul îşi căuta soţia, căţeluşa lor încerca să-şi găsească cei patru pui abia fătaţi. Doi au fost depistaţi rapid, la suprafaţă. Fraţii lor au fost şi ei recuperaţi printre rămăşiţele casei.

Localnic: "I-am găsit pe toţi şi sunt teferi. Asta este. Nu poţi împiedica lucrarea Domnului, trebuie să accepţi şi bunel, şi rele."

Într-o localitate învecinată, vântul a scos din rădăcini un copac bătrân. Acesta s-a prăbuşit peste o maşină în care călătoreau doi soţi şi copiii lor, de trei, respectiv opt ani. Adulţii au reuşit să iasă din autoturism, iar mama a cerut ajutor unei familii care locuia în apropiere.

Localnic: "M-am dus să văd ce se întâmplă şi am văzut copacul de pe maşină. Era un pom uriaş şi, uitându-mă la starea maşinii, mi-am dat seama că povestea nu va avea final fericit."

Copiii nu au putut fi salvaţi. Şi statul Louisiana a fost afectat de furtuni care au adus ploi şi au provocat inundaţii. Un adolescent de 13 ani s-a înecat în apele umflate ale unui canal.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!