Teroristii Statului Islamic au preluat controlul unei tabere de refugiati de langa Damasc. 18.000 de oameni sunt in pericol

Ultima actualizare: 04-04-2015 07:28
Yarmuk

Combatantii retelei teroriste Stat Islamic au ocupat o parte a unei tabere de refugiati palestinieni, la periferia orasului sirian Damasc, afirma surse citate de agentia DPA.

"Organizatia terorista Stat Islamic a preluat controlul asupra unei parti a taberei de refugiati Yarmuk", a declarat Rami Abdel-Rahman, presedintele organizatiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

In interiorul teberei de refugiati au izbucnit confruntari intre combatantii grupului terorist Stat Islamic si militanti ai factiunii palestiniene Ahnaf Beit al-Maqdis. ONU a declarat ca in interiorul taberei sunt in jur de 18.000 de refugiati palestinieni.

Reteaua terorista Stat Islamic detine controlul asupra unor regiuni din nord-estul Siriei, din nord-vestul Irakului si din Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Siria se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 200.000 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO