Și-au doborât propriul record. Cum arată sandviciul de 73 de metri

02-08-2019 10:19


Pe lângă taco şi burrito, Mexicul mai are un preparat culinar foarte îndrăgit. Este vorba despre aşa-numitele Tortas. Iar la ediţia din acest an a festivalului dedicat lor, bucătarii au reuşit să facă un preparat uriaş.

Au pregătit cât ai zice "peşte" unul de aproape 73 de metri. Şi, astfel, şi-au depăşit recordul de anul trecut.

Sub ochii a sute de curioşi, bucătarii s-au mişcat precum nişte furnicutze harnice. Şi, în doar trei minute, preparatul uriaş a fost gata. Au folosit carne de porc, șuncă, fructe de mare şi nu au uitat nici de sosurile speciale. La final, rezultatul a mulţumit pe toată lumea.

Recordul a fost dobândit în capitala Mexicului, la ediţia cu numărul 16 a unui festival dedicat preparatului tradiţional numit Torţa. Minunea culinară va rămâne expusă timp de o săptămână, dar, între timp, vizitatorii pot încerca alte bunătăţi specifice Americii Latine.

Bucătar: "Specialitatea noastră este friptură "Llanera" pe băţ, ca în Venezuela."

Bucătar: "Acesta este un sandvici Carnala, conţine carne, şuncă şi un sos special care se numeşte tot Carnala, făcut cu brânză "manchego", de oaie. Sperăm să vindem între 2.000 şi 2.500 de sandviciuri."

Peste trei sute de mii de gurmanzi - localnici şi turişti deopotrivă - sunt aşteptaţi să ajungă la festivalul la care participă nu mai puţin de o sută de restaurante și fast-fooduri specializate în sandviciuri - din Mexic şi din alte şapte țări vorbitoare de limbă spaniolă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO