Momentul când un hoț fură un tablou dintr-un muzeu, sub privirile vizitatorilor. VIDEO


Ultimul update: Marti 29 Ianuarie 2019 10:18
Data publicarii: Luni 28 Ianuarie 2019 14:31
Categorie: Stiri externe

Poliţia rusă a anunţat reţinerea unui suspect în cazul tabloului furat duminică dintr-un muzeu moscovit, hoţul trecând nestânjenit printre vizitatorii care au crezut că este unul dintre angajaţi, informează luni Reuters.

Autorităţile au precizat că măsurile de securitate vor fi sporite la galeria de stat Tretiakov după furtul tabloului ''Ai Petri. Crimea'' (referire la muntele Ai Petri din Crimeea), sustras dintr-o expoziţie temporară care nu era dotată cu dispozitive de alarmă, scrie Agerpres.

 

Poliţia a spus luni că a fost arestat un suspect în vârstă de 31 de ani. Potrivit agenţiei TASS, suspectul a negat, în cadrul interogatoriului, comiterea vreunei infracţiuni.

Tabloul, semnat de peisagistul Arhip Kuindji, care înfăţişează un munte din Crimeea, a fost recuperat de pe un şantier după ce autorităţile au primit o informaţie în acest sens. Finalizat în 1908, cu puţin timp înainte de moartea pictorului, a fost estimat la circa un milion de dolari, potrivit televiziunii de stat.

Incidentul a readus în centrul atenţiei problema măsurilor de securitate din cadrul galeriei, care a fost subiect de ştiri şi în luna mai, când un bărbat a vandalizat, folosind o bară din metal, unul dintre cele mai faimoase tablouri ale muzeului, ''Ivan cel Groaznic şi fiul său Ivan la 16 noiembrie 1581'', de Ilia Repin.

"Pentru noi, locuitorii Moscovei, este un lucru ruşinos", a spus luni Ludmila Gavrina, o vizitatoare a muzeului. ''Unele lucru trebuie să se schimbe''.

Vladislav Kononov, un oficial din cadrul Ministerului Culturii, le-a spus reporterilor că tabloul nu a fost deteriorat şi că toate operele de artă din galerie vor fi dotate, de acum înainte, cu senzori şi alarme.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Chinez prins pe Otopeni când încerca să iasă din ţară cu opere de Grigorescu şi Tonitza
Cum a apărut farsa cu tabloul lui Pablo Picasso. Polițiștii, obligați să continue ancheta
VIDEO PROTVPLUS.RO