Sute de oameni au pedalat dezbrăcați pe biciclete, sâmbătă, în Mexico City, pe unele dintre cele mai aglomerate străzi din capitala mexicană.

A fost o acțiune de protest, organizată sub egida World Naked Bike Ride (WNBR), prima din ultimii doi ani, când evenimentele au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit Associated Press, protestatarii cer ca bicicliștii să fie în siguranță pe străzi. Ei s-au adunat la Monumentul Revoluției și au parcurs aproximativ 17 kilometri, traversând străzile din centrul istoric și bulevardul Pase de la Reforma.

Fabian Conejo, membru al WNBR, a precizat că nuditatea este o alegorie a fragilității lor pe străzi, când merg alături de mașini, camioane și autobuze.

Oricât de mult echipament de siguranță purtați ca biciclist, este fatal”, spune el.

Un alt participant, Omar Ramirez, a spus că este vorba în principal de a crește gradul de conștientizare cu privire la siguranță.

Organizatorii protestului au spus că, deși guvernul orașului încurajează de câțiva ani folosirea bicicletelor, încă lipsește o campanie puternică de conștientizare privind siguranța pietonilor și a bicicliștilor.