Surse din guvernul mexican: Obsesia lui "El Chapo" pentru actrita Kate Del Castillo a ajutat la capturarea acestuia

13-01-2016 10:10


el chapo

Aparenta "obsesie" a baronului drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman pentru actrita mexicana de telenovele Kate Del Castillo a ajutat autoritatile la capturarea acestuia, a declarat marti o sursa apropiata guvernului mexican, citata de AFP.

Kate Del Castillo, o populara actrita de 43 de ani, care i-a scris traficantului de droguri in 2012, a servit ca intermediar pentru intalnirea controversata dintre Guzman si actorul american Sean Penn, in luna octombrie, cu trei luni inainte de arestarea traficantului fugar.

Dupa acest interviu, de care autoritatile aveau cunostinta la momentul respectiv, militarii s-au apropiat de zona extrem de izolata unde "El Chapo" isi gasise refugiu, in statul mexican Sinaloa, fieful sau natal. Obiectivul era "de a-l impinge spre un oras", a precizat sursa reporterilor, sub acoperirea anonimatului.

Puternicul lider al cartelului Sinaloa, care a scapat a doua oara dintr-o inchisoare de maxima securitate in luna iulie printr-un tunel sapat sub celula sa, a venit in cele din urma sa se ascunda saptamana trecuta in orasul Los Mochis, unde a fost arestat in timpul unei operatiuni a marinei mexicane.

Potrivit oficialului citat, celalalt element care l-a motivat pe Guzman sa paraseasca muntii a fost dorinta sa "aproape obsesiva" de a o revedea pe actrita.

Guzman folosea porecla "Hermosa" ("Frumoasa") pentru a se referi la actrita care devenise extrem de populara in Mexic, dupa ce o interpretase pe lidera unui cartel in serialul "Regina Sudului", a indicat un alt oficial. Mai multe DVD-uri cu aceasta serie televizata au fost descoperite in casa unde se ascundea "El Chapo" din Los Mochis.

In timpul asaltului politiei, Guzman a scapat printr-un tunel ascuns in spatele unei oglinzi, insa a fost arestat intr-o masina furata, fara a o putea revedea pe actrita.

Intr-un articol publicat sambata in magazinul Rolling Stone, Sean Penn a declarat ca del Castillo a fost in contact cu Guzman prin mesaje si scrisori.

Baronul drogurilor isi dorea realizarea unui film biografic despre viata sa si pentru acesta "nu avea incredere decat in Kate", a scris actorul american premiat cu Oscar.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO