SUA sunt "ingrozite" de informatiile cu privire la un nou "masacru" in Siria

Ultima actualizare: 26-04-2013 06:59
Barack Obama

Statele Unite sunt "ingrozite" de informatiile venite din Siria cu privire la un nou "masacru" atribuit fortelor regimului lui Bashar al-Assad, a afirmat luni purtatorul de cuvant al Casei Albe, relateaza AFP.

Statele Unite sunt "ingrozite de informatiile teribile cu privire la moartea a sute de sirieni in cursul weekend-ului intr-o suburbie a Damascului", a declarat Jay Carney in cadrul conferintei sale de presa zilnice.

"In timp ce violentele continua si presedintele Assad se agata de putere, noi nu putem pierde din vedere barbatii, femeile si copii ale caror vieti sunt luate atat de brutal", a adaugat Carney, asigurand ca Washington insista asupra "solidaritatii cu sirienii" si condamna "cu putere acest masacru".

Cucerirea de catre armata siriana a unei localitati rebele in apropiere de Damasc, Jdeidet al-Fadl, a provocat in urma a cinci zile de lupte moartea a 101 de persoane, printre care 10 femei si trei copii, a transmis luni Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Cu o zi inainte, OSDO, care se bazeaza pe o retea extinsa de militanti si surse medicale in Siria, a numarat 80 de morti, dintre care sase femei si trei copii, indicand ca acestia au murit in timpul bombardamentelor, luptelor si executilor.

Organizatia a difuzat inregistrari video in care apareau corpuri cu fata torturata salbatic sau mutilate.

Trupele regimului sirian cauta cu orice pret sa impiedice intrarea rebelilor in Damasc si bombardeaza intens punctele rebele de la periferia capitalei.

Citeste si: Alerta pe Internet. "Unul dintre cei mai groaznici virusi de pana acum"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO