SUA au anunțat peste 2.000 de morți în ultimele 24 de ore. Mesajele zguduitoare ale medicilor

Ultima actualizare: 25-11-2020 21:03

Dacă șefa Comisiei Europene i-a îndemnat pe responsabilii din toate țările să nu ridice restricțiile prematur peste Ocean doctorii se plâng de lipsa măsurilor de carantină.

Statele Unite au anunțat din nou peste 2 mii de morți în ultimele 24 de ore, iar medicii lansează mesaje zguduitoare pentru a convinge populația măcar în ceasul al 12-lea să dea dovadă de responsabilitate.

Aceasta doctoriţă din Minneapolis este copleşită de emoţie când povesteşte una dintre nenumăratele situaţii dramatice trăite de când pandemia a scăpat din nou de sub control.

Shirlee Xie, medic, Minneapolis: ”Am îngrijit o femeie, care - după o lună la terapie intensivă - începuse să-şi revină şi încercam să-i contactăm familia ca să îi punem la curent cu evoluţia. Şi nu am putut da de nimeni, nu răspundea nimeni. Ca să aflăm că, între timp, şi soţul şi fiica ei muriseră de COVID”.

Zi de zi, cadrele medicale îşi imploră compatrioţii să fie responsabili.

Megan Ranney, medic, Brown University: ”Noi, cadrele medicale, lansăm un mesaj SOS!”

Jerome Adams, medic chirurg: ”S-ar putea să nu puteţi primi îngrijiri pentru infarct. Am aflat de unele spitale care nu pot oferi îngrijiri gravidelor, pentru că sunt aglomerate cu bolnavi COVID. Aşa arată realitatea!”

Disperat şi cu nervii la pământ, acest doctor din Saint Louis, Missouri a realizat un filmuleţ, devenit rapid viral, în care simulează ce înseamnă să fii bolnav de COVID la terapie intensivă.

Ken Remy, medic: ”Ce fac acum e să simulez cum este să respiri excesiv de rapid, de 40 de ori pe minut, când saturaţia de oxigen este foarte, foarte scăzută. Pentru mulţi bolnavi, ultimul lucru de care mai sunt conştienţi este că li se administrează sedative pentru că eu să-i pot intuba. Cam aşa stau lucrurile! Aşa va arăta sfârşitul vieţii voastre dacă nu purtaţi măşti în public şi nu păstraţi distanţa socială. Vă implor, vă rog, fiţi precauţi!”

Ken Remy: ”Am sunat 11 familii diferite în mijlocul nopţii să le anunţ că rudele lor dragi muriseră de COVID”.

Un articol abia publicat în revista Institutului American de Fizică arată ca pandemia ar fi eradicată dacă 70% dintre oameni ar purta corect şi consecvent măşti de protecţie când ies din casă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO