STUDIU. Banii din hartie au ajuns istorie. 10% dintre americani au renuntat la bancnote si platesc doar cu cardul bancar

13-05-2014 16:40


economii, dolar

Unul din 10 americani nu mai foloseste bancnotele de hartie, in timp ce jumatate dintre ei au doar 20 de dolari in portofel.

Un studiu comandat de site-ul Bankrate.com a aratat ca 78% dintre americani au, de obicei, mai putin de 50 de dolari in portofel iar jumatate dintre ei au mai putin de 20 de dolari. Acelasi studiu a aratat si ca noua procente dintre locuitori au renuntat sa mai foloseasca banii de hartie, scrie The Daily Mail.

"Majoritatea americanilor au asupra lor mai putin de 50 de dolari, ceea ce arata ca platesc cu bani gheata de nevoie, nu pentru ca asa doresc", a spus Greg McBride, analist financiar, al site-ului care a realizat studiul.

Studiu, realizat de Princeton Survey Research a aratat ca femeile au renuntat mai usor la banii de hartie. Conform sondajului, 70% dintre barbati au asupra lor mai putin de 50 de dolari, in timp ce procentul ajunge la 86% in cazul femeilor.

Aceste rezultate arata ca tarile dezvoltate se indreapta spre punctul in care vor renunta la banii fizici. In urma cu cateva saptamani a aparut informatia conform careia in martie imprumuturile pentru consum au ajuns la cel mai inalt nivel din ultimul an, ajungand, in America, la 17,5 miliarde de dolari.

Sursa: Daily Mail

Tags: america, dolari, credit,

VIDEO PROTVPLUS.RO