Statul Islamic a rapit peste 90 de crestini din Siria dupa ce kurzii au lansat o noua ofensiva impotriva jihadistilor

Ultima actualizare: 27-02-2015 07:02
SIIL

Militantii gruparii islamiste Stat Islamic au rapit cel putin 90 de civili crestini din mai multe sate din Siria, a anuntat o organizatie pentru apararea drepturilor omului, citata de Sky News.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul in Marea Britanie, islamistii au luat cu asalt satele locuite de vechea minoritate crestina asiriana la primele ore ale diminetii.

Cel putin 90 de civili ar fi fost rapiti in cursul raidurilor, care au avut loc in apropierea orasului Tel Hmar, situat in nord-estul Siriei, in provincia Hasakah, aflata in mare parte sub controlul fortelor kurde.

Atacul islamistilor intervine in contextul in care kurzii sirieni au lansat o noua ofensiva impotriva gruparii Stat Islamic in regiune. Grupul terorist sunnit Stat Islamic ocupa teritorii din Irak, Siria si Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Coalitia internationala coordonata de Statele Unite a efectuat zilele trecute mai multe raiduri aeriene impotriva unor obiective ale gruparii SI din Irak si Siria, inclusiv la Hasakah.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO