Statele Unite cer 25 de ani de inchisoare impotriva lui Omar Khadr


Ultimul update: Miercuri 27 Iunie 2012 04:42
Data publicarii: Luni 01 Noiembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe
Inchisoare SUA

SUA au cerut 25 de ani de inchisoare suplimentari impotriva tanarului canadian Omar Khadr, care pledeaza vinovat, in fata unui tribunal militar de exceptie, la acuzatiile de crime de razboi si omor, dupa opt ani petrecuti la Guantanamo.

Khadr nu va executa pedeapsa pronuntata de cei sapte jurati militari decat daca ea este mai scurta decat cea prevazuta in acordul amiabil pe care l-a semnat luni cu Statele Unite si pe care judecatorul militar intentioneaza sa il dea publicitatii. Potrivit unor informatii de presa, este vorba despre opt ani de inchisoare, dintre care un an la Guantanamo si restul in Canada, daca Ottawa este de acord.

"Omar Khadr este un terorist implinit (...). El a comis crime de adult", a afirmat procurorul Jeffrey Groharing, sambata, in fata unei comisii militare de exceptie reunite la baza americana din Cuba. "Sentinta maxima autorizata pentru acest caz este inchisoarea pe viata (...). Administratia recunoaste ca exista circumstante atenuante si cere nu mai putin de 25 de ani de inchisoare suplimentari", a adaugat el, in conditiile in care Omar Khadr, fiul unui apropiat al lui Osama ben Laden, a fost arestat in 2002.

Sursa: Pro TV

Tags: terorism,

Alerta terorista pe trei continente. Colet Al-Qaeda, interceptat in Dubai
Atac terorist la metroul din Washington, dejucat de autoritati
Ministrul britanic de interne: E risc foarte serios de atentate teroriste
VIDEO PROTVPLUS.RO