Sotia romanca l-ar fi transformat pe atentatorul din Suedia in kamikaze

Ultima actualizare: 28-04-2012 05:56

UPDATE: Mona Thwany, sotia celui care ar fi pus la cale atentatul sinucigas din Stockholm, Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, ar fi cea care l-a transformat pe sotul sau intr-un kamikaze.Cel putin asta sustin jurnalistii de la Daily Mail.

 

Bunicii tinerei infirma teoria si sustin ca relatia dintre nepoata lor si atentator era chiar una foarte frumoasa. Oamenii se feresc totusi sa o sune dupa un asemenea soc.

Mona Thwany s-a nascut la Bucuresti, in 1982. Parintii un irakian si o romanca au parasit tara in 1985 si au calatorit in Algeria. In 1995 femeia a ajuns in Suedia unde a facut liceul. Pe viitorul ei sot avea sa il cunoasca insa in Anglia, in timpul facultatii.

Potrivit presei din Marea Britanie Taymur Abdul Wahab ar fi fost un tanar cu obiceiuri occidentale pana sa o intalneasca pe Mona. Rudele ei ramase aici infirma teoria potrivit careia ea l-ar fi dus pe calea fanatismului si l-ar fi impins sa puna la cale acte teroriste.

Jurnalistii de la Sky News sustin ca Taymur Abdul Wahab al Abdaly a frecventat o moschee din Luton în perioada 2006 - 2007, dar se pare că a fost exclus din cauza opiniilor extremiste.

Va reamintim, Taymur Abdul Wahab al Abdaly a detonat, sambata, explozibilul pe care il avea asupra sa pe o strada aglomerata din capitala suedeaza, Stockholm. Se pare ca acesta a planuit sa ucida mai multe persoane, dar a esuat pentru ca a detonat explozibilul prea devreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO