Sora sotiei atentatorului din Suedia: Toata familia e in stare de soc

Ultima actualizare: 20-06-2012 09:27
Mona Thwany

Sora romancei Mona Thwany, Nora, a declarat pentru cotidianul britanic Daily Mail ca aceasta nu stia nimic despre planurile sotului ei, Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, presupusul autor al atacului esuat din Stockholm, si ca intreaga familie este socata.

"Sora mea nu stia nimic, atat ea, cat si familia sunt in stare de soc", a declarat Nora Gharbi, in varsta de 24 de ani.

Ea a adaugat ca familia este "furioasa" in legatura cu atacul planificat de Taimour Abdulwahab Al-Abdaly, precizand ca sora ei si cei trei copii ai acesteia au stat intr-un adapost temporar pe durata perchezitiei casei lor de catre politie.

Bunicul Monei Thwany, Vasile Nedelcovici, a declarat ca atacul sinucigas al lui Taimour a adus familia in pragul disperarii: "Eu si sotia mea suntem foarte suparati si foarte furiosi in legatura cu toate acestea", a afirmat el.

Miercuri, jurnalistii de la Daily Mail sutineau ca bunica Monei a declarat ca nepoata ei ar fi fost cea care si-a transformat sotul intr-un kamikaze.

Potrivit presei din Marea Britanie, Taymur Abdul Wahab ar fi fost un tanar cu obiceiuri occidentale pana sa o intalneasca pe Mona. Rudele ei infirma insa teoria potrivit careia ea l-ar fi dus pe calea fanatismului si l-ar fi impins sa puna la cale acte terorist.

Va reamintim, Taymur Abdul Wahab al Abdaly a detonat, sambata, explozibilul pe care il avea asupra sa pe o strada aglomerata din capitala suedeaza, Stockholm. Se pare ca acesta a planuit sa ucida mai multe persoane, dar a esuat pentru ca a detonat explozibilul prea devreme.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO