Sintagma "statul Palestina" a aparut in documente oficiale

07-01-2013 09:35

palestina google maps

Autoritatile palestiniene au inceput sa foloseasca sintagma "statul Palestina" in documentele oficiale, in urma ridicarii statutului lor la ONU la sfarsitul lui noiembrie, a anuntat agentia oficiala Wafa.

Duminica, presedintele palestinian Mahmoud Abbas a ordonat inceperea lucrarilor privind punerea in circulatie a unor noi acte de identitate, permise de conducere si sampile cu inscriptia "statul Palestina", a anuntat Wafa, noteaza Mediafax.

El a ordonat, de asemenea, saptamana trecuta Ministerului de Externe si ambasadelor din intreaga lume sa inceapa sa foloseasca acest termen in corespondenta lor oficiala.

Aceste decizii au fost luate in urma votului istoric din cadrul Adunarii Generale a ONU, care le-a acordat palestinienilor, la 29 noiembrie 2012, statutul de "stat observator" in cadrul Natiunilor Unite, in pofida criticilor Statelor Unite si Israelului.

Potrivit declaratiilor sale citat de Wafa, Abbas a anuntat ca modificarea documentelor oficiale va permite consolidarea statului palestinian "pe teren si infiintarea institutiilor sale (...) si a suveranitatii asupra teritoriului sau".

Ministerul israelian de Externe a refuzat sa comenteze aceste noi masuri.

Pana in prezent, documentele oficiale emise de administratia lui Abbas purtau sigiliul Autoritatii Palestiniene pe care o conduce.

Israelul a criticat demersul unilateral al palestinienilor la ONU, subliniind ca infiintarea unui stat palestinian nu poate rezulta decat din negocieri bilaterale cu statul evreu.

Palestinienii apreciaza ca statutul lor la ONU le va consolida pozitia in negocierile cu Israelul si ca este vorba despre o completare pentru negocierile ulterioare.

Sursa: Mediafax

Tags: palestina,


VIDEO PROTVPLUS.RO