Si-a convins pacienta sa nasca prin cezariana fara anestezie. A lesinat de durere. VIDEO SOCANT

Ultima actualizare: 21-09-2012 15:13

Convins ca hipnoza poate tine cu succes locul anesteziei, in cazul multor operatii, un medic iranian promoveaza intens aceasta idee. Si-a convins chiar si sotia sa nasca prin cezarina fara nici un medicament care sa-i aline chinurile

Mai nou, doctorul a repetat experienta cu o alta pacienta care a lesinat insa de durere.

La 73 de ani, Hossein Almasian, profesor la Universitatea din Teheran, sustine ca aproape orice operatie poate fi realizata fara anestezie, daca pacientilor li se induce corect starea de hipnoza.

"N-am simtit nimic cand acul mi-a strapuns bratul. Nici acum nu simt durere si dupa cum vedeti nu sangerez", a declarat Rahim LaleKhousab, pacient.

Ca sa arate ca nu glumeste, profesorul si-a convins propria sotie sa nasca fara anestezie.

Acum, la doua decenii distanta, a repetat experienta cu o straina, care a acceptat sa fie filmata in timpul interventiei chirurgicale.

Din pacate, indiferent de starea de hipnoza, femeia a simtit toate procedurile, iar la un moment dat a lesinat de durere. Medicii au considerat toutusi interventia un succes.

Nu toti medicii sunt convinsi insa ca hipnoza este cheia.

"Doar anumiti oameni pot fi operati sub hipno-anestezie. De fapt, 7 din 10 oameni pot fi hipnotizati astfel", a spus medicul Ali Sharifi.

Pana si medicul iranian care a deschis calea acestor proceduri recunoaste ca sunt anumite interventii chirurgicale care necesita anestezie. Cum ar fi operatiile pe creier sau pe cord deschis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO