Sfarsitul lumii va veni in 4006! Asta a prezis Leonardo Da Vinci!

Ultima actualizare: 29-09-2012 19:35
Leonardo Da Vinci

Savantul Leonardo Da Vinci ar fi prezis ca sfarsitul lumii se va produce pe 1 noiembrie 4006, potrivit unei cercetatoare de la Vatican, informeaza timesonline.co.uk.

Sabrina Sforza Galitzia sustine ca a descoperit o serie de indicii in pictura murala "Cina cea de Taina" realizata de Leonardo Da Vinci. Partea centrala a ferestrei de deasupra lui Iisus si a discipolilor sai, reuniti pentru ultima lor masa impreuna, inainte de crucificarea lui Cristos, contine, in opinia ei, "un puzzle matematic si astrologic", pe care ea ar fi reusit sa il descifreze.

Cercetatoarea sustine ca Da Vinci ar fi prezis ca sfarsitul lumii va avea loc in urma unui "potop universal", care va incepe pe 21 martie 4006 si se va incheia pe 1 noiembrie in acelasi an. Documentele pe care le-a descoperit cercetatoarea italiana ar sustine faptul ca Leonardo Da Vinci ar fi considerat acest potop universal drept "un nou inceput pentru omenire".

"Exista cu adevarat un cod al lui Da Vinci, insa nu este cel care a fost facut celebru de Dan Brown", a declarat Sabrina Sforza Galitzia.

Aceasta, care a studiat in trecut manuscrisele lui Da Vinci in calitate de cercetator al Universitatii California din Los Angeles, lucreaza in prezent la arhivele Vaticanului.

In 2009, Vaticanul a publicat studiul acestei cercetatoare, intitulat "The Last Supper of Leonardo in the Vatican", in care Sabrina Sforza Galitzia analiza o tapiserie cu "Cina cea de Taina" facuta pentru regele Louis al XIII-lea al Frantei, dupa modelul celebrei picturi murale a lui Leonardo Da Vinci, care se afla in Milano.

Cercetatoarea italiana a declarat ca lucreaza la o continuare a acestui studiu, in care va explica in detaliu acest "cod ascuns" al lui Da Vinci, care ar avea legatura cu semnele zodiacale si folosirea celor 24 litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.

Leonardo Da Vinci ar fi considerat ca istoria omenirii se indreapta catre "suma tuturor lucrurilor, catre judecata finala", descrisa in "Cartea Apocalipsei", dar si de autori din antichitate, precum Platon si Aristotel, a explicat cercetatoarea italiana, intr-un interviu acordat cotidianului La Repubblica.

"Big Bancul" de la Geneva: Sfarsit de lume placut, alaturi de cei dragi!

Big Bang-ul de la Geneva! Daca ai avea o gaura neagra ce ai arunca in ea?

Ghici cand va veni sfarsitul lumii?

Big Bang-ul de la Geneva: Nostradamus a prezis sfarsitul lumii?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO