Serghei Filin, directorul renumitului Teatru Balsoi din Moscova, atacat cu acid in fata casei

Ultima actualizare: 22-01-2013 07:05

Directorul Teatrului Bolsoi din Moscova trece prin momente cumplite: a fost atacat cu acid in fata casei sale. Nu stie cine i-a dorit raul, dar banuieste ca ar fi un dansator din compania de balet. Ipoteza pe care merg, de altfel, si politistii rusi.

In plus, Serghei Filin era amenintat inca din 2011, cand a preluat conducerea renumitului teatru.

Medicii se tem ca pacientul si-ar putea pierde vederea, insa e totusi prea devreme ca sa se pronunte.

Incidentul s-a petrecut noaptea tarziu, in centrul Moscovei. Serghei Filin se intorcea acasa si, cand a ajuns in fata imobilului, a fost stropit cu acid. Are arsuri de gradul III si ar putea sa-si piarda vederea.

"M-am speriat, intai am crezut ca vrea sa ma impuste. Cum usa nu s-a deschis imediat dupa ce am tastat codul, m-am gandit ca e ceva in neregula. M-am intors si am vrut sa fug, dar m-a ajuns", a dezvaluit Serghei Filin, directorul artistic al Teatrului Bolsoi.

Atacatorul avea fata acoperita, iar Filin nu l-a recunoscut. Se temea pentru viata lui, fiind convins ca un coleg invidios ii vrea postul.

Saptamana trecuta, si-a gasit cauciucurile de la masina taiate, iar in decembrie cineva i-a spart contul de pe o retea de socializare.

In varsta de 42 de ani, Serghei Filin a facut balet la Bolsoi din 1989 pana in 2007. Apoi a obtinut postul de director artistic la un alt teatru din Moscova. Iar in 2011 s-a intors la Balsoi si a preluat conducerea.

Pe multi, atacul i-a facut sa se gandeasca la "Lebada neagra" si la rivalitatile feroce din lumea dansatorilor.

Celebra companie de balet se lupta cu intrigile de ceva vreme si, in ultimii ani, niciun director artistic n-a rezistat prea mult.

In ultima perioada, mai multe staruri ale companiei de balet, inclusiv unul dintre cei mai laudati balerini, Nikolai Tsiskaridze, s-au plans ca directorul ar favoriza anumiti dansatori.

Operat la fata si la ochi, Serghei Filin va afla abia peste o saptamana daca isi va recapata vederea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO