Senatul britanic: "Bulgaria si Romania nu erau pregatite sa faca parte din UE"


Ultimul update: Sambata 09 Martie 2013 07:03
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2013 15:38
Categorie: Stiri externe
Parlamentul britanic

Un raport publicat miercuri de comitetul european al Camerei Lorzilor (Senatul britanic) sustine ca Romania si Bulgaria au fost acceptate in EU desi nu indeplineau stardardele cerute.

Potrivit acestui document al lorzilor britanici, principalele probleme inca nerezolvate sunt reforma in justitie si coruptia in Romania, iar in cazul Bulgariei, lupta impotriva crimei organizate.

Acelasi raport sustine ca, pe viitor, toate tarile care vor fi acceptate in UE trebuie sa aiba indeplinite criteriile de la bun inceput, pentru ca in cazul Romaniei si Bulgariei se fac presiuni ca acestea sa fie respectate ulterior aderarii, ceea ce este ineficient.

Intr-o situatie similara se afla si Cipru, care s-a alaturat UE inainte de rezolvarea disputei cu Turcia privind nordul insulei.

Raportul Camerei Lorzilor vine dupa controversa privind accesul liber pe piata muncii a romanilor si bulgarilor, dupa 1 ianuarie 2014, scrie editia britanica a Huffington Post.

Marti, secretarul de stat din ministerul muncii, Iain Duncan Smith, a marturisit ca se teme ca “unii oameni vor veni in Marea Britanie doar pentru a primi ajutor social”.

La randul sau, liderul laburist Ed Miliband a declarat ca trebuie impuse masuri mai dure impotriva imigratiei muncitorilor slab calificati.

Sursa: huffingtonpost.com

VIDEO PROTVPLUS.RO