Șeful diplomației britanice s-a întâlnit cu Dăncilă. Ce a spus Jeremy Hunt despre Brexit


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 14:51
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 11:41
Categorie: Stiri externe
Jeremy Hunt

Șeful diplomației britanice, Jeremy Hunt, s-a întâlnit vineri cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Viorica Dăncilă.  

În discursul său, Hunt a spus: „Londra este unul dintre cele mai mari centre financiare din lume. Companiile străine vin la Londra pentru a accesa investiţii şi finanţări şi sunt mândru că Bucureştiul este parte din această reţea. Întreaga prosperitate a Marii Britanii a fost construită pe comerţul liber. După ce vom părăsi Uniunea Europeană suntem determinaţi nu doar să păstrăm această tradiţie ci să o sporim prin încurajarea şi promovarea comerţului liber în lume”.

El a continuat: „Comerţul cu Europa este fundamental pentru succesul economiei noastre. Marea Britanie este a cincea cea mai mare economie din lume, iar UE este cea mai mare piaţă unică pentru exporturile britanice”, informează News.ro.

Pe măsură ce Marea Britanie se repoziţionează pe scena globală, a mai spus diplomatul britanic, „căutăm să construim noi relaţii economice cu partenerii noştri, inclusiv România”.

„Cele două ţări ale noastre au o lungă relaţie economică. Există schimburi economice încă din secolul al XVI-lea, iar comerţul a crescut de la an la an. În prezent, cifra este de peste 4 miliarde de euro. Anul trecut a crescut cu 9 procente. Sunt încrezător că acest trend va continua”, a mai spus Hunt.

Ministrul a precizat că peste 5.000 de companii britanice au investit mai mult de 1,5 miliarde de euro în economia din România.

Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, a transmis vineri mesajul Vioricăi Dăncilă.

„Fiecare investiţie implementată, fiecare tăiere de panglică se traduce în contribuţii bugetare şi locuri de muncă noi pentru cetăţenii ţării noastre”, a spus Birchall în mesajul de mulţumire.

Prin-ministrul român a transmis că, împreună cu guvernul său, „consideră fiecare nouă investiţie este o bună ocazie pentru a demonstra comunităţii internaţionale de afaceri că România este, într-adevăr, un partener de încredere în afaceri, angajat în dezvoltare şi creştere”.

 Ambasada Marii Britanii a anunţat că ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, se află, vineri, în România, unde se va întâlni cu preşedintele Kalaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă, informează News.ro.

„Marea Britanie şi România sunt aliaţi apropiaţi în numeroase domenii şi acest lucru va continua când vom părăsi Uniunea Europeană. Aştept cu nerăbdare să discut cu Preşedintele Iohannis şi Prim-Ministrul Dăncilă despre cum vom dezvolta Parteneriatul nostru Strategic pentru a sprijini combaterea ameninţărilor hibride şi de securitate. În timpul vizitei mele, voi vedea un exemplu excelent de cooperare economică româno-britanică cu ocazia inaugurării oficiale a biroului London Stock Exchange Group în Bucureşti, o iniţiativă care validează eficienţa sectorului de servicii din România”, a declarat Jeremy Hunt.

Acesta este la prima sa vizită oficială în România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO