Scene de cosmar in "jungla din Calais". Gestul extrem la care a recurs o refugiata insarcinata pentru a nu fi evacuata

Ultima actualizare: 04-03-2016 07:06
violente Calais - Getty

Scene de razboi desfasurate in "jungla din Calais". Politistii francezi au folosit gaze lacrimogene impotriva imigrantilor din Calais, pe care vor sa ii evacueze din "Jungla".

Refugiatii din Calais au raspuns violent impotriva autoritatilor care vor sa evacueze zona. O scena de cosmar s-a desfasurat cand o femeie a incercat sa sa sinucida, dupa ce si-a taiat venele in fata politistilor. Aceasta s-a urcat, alaturi de sotul ei, pe casa improvizata in care traiau in Calais, si a amenintat ca isi taie venele.

Presa straina scrie ca femeia este insarcinata, iar impreuna cu sotul ei s-au urcat pe casa improvizata, atunci cand trupele intentionau sa demoleze casa. Cei doi ar fi de origine kurda-iraniana si i-au amenintat pe politisti sa nu se apropie de ei, moment in care femeia, intr-o clipa de disperare, a incercat sa isi ia viata si si-a taiat venele.

Reporterii de la fata locului au declarat ca dupa incident femeia era constienta, insa nu stiu cat de grava este situatia ei. Sotul ei a fost batut de catre politisti si amandoi au fost dati jos de pe acoperis.

In tot acest timp, un grup de refugiati care protesteaza fata de decizia autoritatilor de a demola "jungla din Calais" a stat putin mai in spate, cerandu-le politistilor sa se opreasca.

 

Jungla din Calais. Sute de refugiati au protestat violent impotriva fortelor de ordine

Sute de refugiati au ripostat aruncand cu pietre in fortele de ordine si dand foc la adaposturi.

Joi, guvernul, care vrea sa dezafecteze cea mai mare tabara ilegala din Franta unde supravietuiesc intre 3.700 si 7.000 de migranti potrivit acestor surse, a obtinut castig de cauza din partea justitiei pentru evacuarea zonei sudice a taberei, decizie contestata de migranti si de asociatii. Autoritatile au dat imediat asigurari ca nu incearca sa recurga la forta.

"Intre 800 si 1.000 de persoane' traiesc in aceasta parte a 'Junglei' potrivit prefecturii si 3.450 potrivit asociatiilor. Acestea trebuie sa fie mutate in centrul de primire de la Calais sau chiar in alta parte a Frantei.

Doua buldozere si angajatii unei firme private mandatate de statul francez au inceput sa demonteze in jur de 20 de adaposturi improvizate situate pe o zona de 100 mp, sub supravegherea a numerosi politisti.

Peste 30 de vehicule de politie si doua camioane erau stationate la intrarea in tabara, fortele de ordine avand oficial drept misiune sa ajute serviciile sociale sa ofere solutii locative pentru migrantii din cartier, potrivit prefecturii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO